Lyt til artiklen:

Lyras udvalgt til amerikansk projekt

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Nordjyske Lyras har takket ja til at deltage i et samarbejde med verdens tredje største mejeriorganisation, Dairy Farmers of America (DFA).

Det skriver Lyras, der har udviklet en metode til at pasteurisere med UV-lys, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samarbejdet klæder Lyras på til at fortælle de amerikanske mejerier om sin teknologi, raslysering, som kan spare 60 til 90 procent af fødevarefabrikanters energiforbrug og udledning af CO2 i forhold til traditionel pasteurisering. Metoden sparer også 60 til 80 procent af forbruget af vand i forhold til traditionel varmebehandling af fødevarer i fødevareindustrien.

- Lyras tilbyder ny viden og nye idéer, som er til gavn for vores mælkebønder og mejerister, så de får mulighed for at vokse og udvikle mejerifaget. Derfor er den danske virksomhed udvalgt som et af de seks firmaer, som får lov at gennemgå vores program i år, siger direktør for kulturel innovation i DFA, Doug Dresslaer.

Projektet giver Lyras grundig indsigt i den amerikanske mejeribranche og er samtidig en mulighed for at arbejde sammen med topledere fra DFA og andre relevante ledere i branchen. Gennem forløbet på tre måneder giver DFA en grundig introduktion til bl.a. den amerikanske mejeribranches distribution og forsyningskæde, produktudvikling, brandopbygning, salgs- og marketingkanaler samt amerikansk fødevarelovgivning.

- DFA's invitation er en helt uvurderlig lejlighed til at lære det amerikanske mejerimarked at kende indefra. Vi har for eksempel allerede lært, at et vigtigt salgsargument "over there" ikke bare er de op til 90 procent energi, vores teknologi kan spare i forhold til traditionel pasteurisering. I de stater, som kæmper med tørke om sommeren, er det også et tungtvejende rationale, at de kan spare op til 60 procent af deres vandforbrug, fortæller Majbritt Groes, Head of Marketing, Lyras.

Hun og en række kolleger har haft travlt med online møder for at følge med i forløbet, som foregår efter amerikansk tid, når den danske arbejdsdag slutter. Inden projektet er slut, har DFA også produceret et indslag om Lyras i deres podcast "Talk dairy to me", som distribueres til deres mere end 11.500 medlemmer. Samtidig optages en video om Lyras i samarbejde med DFA, som vises på virksomhedens website.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinbladet har tidligere beskrevet Lyras' teknologi. Her fortalte stifter Rasmus Mortensen, at hvis alle i mejeribranchen brugte teknologien, ville man spare, hvad der svarer til 40 millioner tønder råolie i CO2. Den artikel kan du læse herunder:

Ny teknologi kan erstatte pasteurisering: Rasmus vil revolutionere mejeribranchen

Se også:

Ny teknologi kan erstatte pasteurisering: Rasmus vil revolutionere mejeribranchen