Lyt til artiklen:

DM i Kovendinger afløser Grisevæddeløbet til Ribe Dyrskue

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Ribe Dyrskue har inviteret lokale folketingskandidater til at dyste i en disciplin, som politikere til tider har ry for at være særligt skrappe til; nemlig kovendinger.

Det skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På dyrskuet bliver det dog ikke de politiske kovendinger der dystes i, men derimod faktisk manøvrering af køer. Politikerne skal nemlig hurtigst muligt trække en ko igennem en bane med skarpe vendinger - altså kovendinger. Det hele under kyndig rådgivning fra landmanden.

- Politikerne vælger først selv en ko. Der er frit valg mellem røde køer, sorte køer, brune køer, små køer og store køer. Bagefter dyster de om kap mod hinanden på ens baner, fortæller tovholder Jens Christiansen.

Der bliver først afholdt semifinaler og derefter finalen, hvor danmarksmesteren i kovendinger bliver kåret og iført et vinderbånd lavet til lejligheden.

Seks folketingskandidater har meldt sig til at kæmpe om titlen:Klaus Sandfeld fra Venstre, Kim Eskesen fra Socialdemokratiet, Rasmus Dahlberg fra de Konservative, Lene Baggesø fra Dansk Folkeparti, Rasmus Vestergaard Madsen fra Enhedslisten og Marianne Mørk Mathiesen fra Nye Borgerlige.

DM i kovendinger afløser grisevæddeløbet, som dyrskuet i år har set sig nødsaget til at aflyse pga. den øgede smitterisiko for afrikansk svinepest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har fået henstilling om, at det ikke er forsvarligt at have smågrise på dyrskuet og det må vi desværre indordne os efter. Til gengæld har det så givet plads i programmet til politikershowet, som vi tror bliver rigtig underholdende, siger Jens Christiansen.

DM i Kovendinger finder sted kl. 14:15 og kommenteres af direktør i Sagro, Torben Jensen, som normalt er speaker ved grisevæddeløbet.