Lyt til artiklen:

Kubota opkøber italiensk producent

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Kubota vil opkøbe og fusionere den italienske producent Officine Bieffebis græsklipperforretningsafdeling og dets datterselskab Gianni Ferrari. Der etableres et nyt datterselskab ejet af Kubota Holdings Europe B.V., der er Kubotas europæiske selskab indenfor landbrugs- og industrimaskiner.

Det skriver Kubota og Nellemann Machinery i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oprettelsen af det nye datterselskab, der vil blive navngivet Kubota Gianni Ferrari S.R.L., vil være med til at udvide Kubotas udvalg af professionelle vej/park -produkter, rettet mod segmenter såsom have/park, stadion og landskabspleje.

Officine Bieffebi og Gianni Ferrari har store markedsandele på europæisk plan og har et godt renommé indenfor det mellemstore til det store, professionelle segment med frontmonterede klippere med opsamler, lyder det i meddelelsen.

Heri fremgår det også, at efterspørgslen efter denne type maskiner har været støt stigende i de seneste år. Den popularitet har begge virksomheder oplevet på markedet i blandt andet Italien, Frankrig, Tyskland og Storbritannien.

De to opkøbte virksomheder, og Kubota, har hver især deres konkurrencefordele og produktsortimenter på forskellige markeder. Det gør, at de to virksomheders produkter komplimenterer hinanden, hvilket gør det nye kommercielle partnerskab til en god fremtidssikring af forretningen.

Kubotas plæneklipperforretning har vist solid vækst på markedet indenfor high-end produkter og hos professionelle brugere. Derfor forventer man, at den nye virksomhed vil kunne optimere mulighederne for at udvikle og producere udstyr til græsklippere i Europa - inklusiv de stærkt efterspurgte opsamlings-maskiner. Kubotas program vil derfor se et stort løft og vil kunne drage nytte af det omfattende salgs- og forhandlernetværk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark, Sverige og Norge importeres Kubotas maskiner af Nellemann Machinery. Kristian Refnov, der er Adm. Direktør og CEO hos Nellemann Machinery, ser opkøbet som en stor mulighed.

- Fusionen er en glædelig nyhed for Nellemann Machinery, da det åbner op for både nye markeder og muligheder. Vi får fremadrettet en endnu bredere pallette af produkter, som vi kan tilbyde segmentet af professionelle brugere af græsklippere. Ikke nok med at vi får et bredere sortiment at kunne tilbyde vores eksisterende kunder, samtidig åbner det også op for en potentiel ny kundegruppe, forklarer han.

At opkøbet endeligt går igennem, er betinget af, at alle forudgående forudsætninger imødekommes, herunder opnåelsen af Golden Power-godkendelse.