Abonnementsartikel

Knud Erik Rasmussen spurgte den daværende landbrugsminister om hjælp, da faderens pludselige død betød at han skulle overtage fødegården i 1959. Som noget af det første købte han en Ford Dexta, der stadig kører på gården, og så var der noget med en 25 timer lang køretur i traktor til Østtyskland.

I år kunne Knud Erik Rasmussen fejre, at han har drevet sin gård ved Sallinge på Fyn i 60 år. Gården, der tidligere har huset både kvæg og svin, har i dag godt 25 hektar jord, som han og konen Tove, gennem årenes løb selv har passet og holdt.

- Der var køer og grise i starten, hvor vi også fik mere jord. Så satte vi dyrene ud. På vores "gamle dage" skulle vi have det lidt nemmere, så vi har kun haft planteavl de seneste år. Vi kan begge to godt lide at køre i marken, så det var det, vi prioriterede, siger Knud Erik Rasmussen.

Det hele startede med en sørgelig hændelse. Den 21. april 1959 gik Knud Erik Rasmussens far gik pludselig bort og tilbage sad moderen med tre voksne børn, hvor Knud Erik var yngste på 19 år.

Der blev afholdt familieråd om, hvad der skulle ske med gården, der havde været i familiens eje siden 1928. Hverken storebror Frede eller storesøster Gudrun var interesseret i at overtage gården, så skulle familiegården føres videre, var det op til lillebror Knud Erik.

 

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.