Lyt til artiklen:

Opdateringer til Massey Fergusons skårlæggere og rotorriver

00:00
Hastighed: ???x
04:38

Abonnementsartikel

Både skårlæggerne og rotorriverne fra Massey Ferguson får nu en række opdateringer.

Massey Ferguson meddeler i en pressemeddelelse, at man kommer med en række opdateringer på græsudstyrsfronten med et udvalg af crimpere til den nye generation af skårlæggere, sammen med yderligere funktioner til at øge produktiviteten på sine bredeste rotorriver.

- Siden lanceringen er Massey Fergusons græs- og grovfoderudstyr blevet taget godt imod af ejere og forhandlere og har fået et godt ry for produktivitet og effektivitet, siger Jérôme Aubrion, Marketing Director hos Massey Ferguson i Europa og Mellemøsten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Disse seneste opdateringer er en del af vores strategi om konstant forbedring for at sikre, at vi fortsætter med at levere vores kunder præcis de rigtige maskiner med de specifikationer, de har brug for. At tilbyde et udvalg af crimpere til skårlæggerne gør det muligt for brugerne at forbedre foderkvaliteten ved at bruge det system, der er bedst egnet til deres afgrøder og forhold.

- Opgraderingerne til den nye generation af rotorriver øger holdbarheden, forbedrer driften og hjælper føreren med at lave det perfekte skår til følgende maskiner, tilføjer han.

Nu med crimpere

Den nyeste MF DM 8612 TL-skårlægger fås nu med tandcrimper (KC) eller rullecrimper (RC), der øger visnehastigheden, hvilket forkorter tørreprocessen og forbedrer afgrødekvaliteten, skriver producenten.

Ved KC-modellen foregår crimpningen ved hjælp af fire rækker fleksible tænder, som er fem millimeter længere end tidligere. Disse løfter og bearbejder afgrøden mod et justerbart crimperblad, som nu er lavet af fire millimeter tykt stål for øget holdbarhed. Fire positionsindstillinger giver chaufføren mulighed for at indstille den passende crimpningsintensitet til afgrøden og forholdene.

På RC-modellen komprimerer to gummivalser afgrøden. Valsernes specielle spiralprofiler giver intensiv, men skånsom, afgrødekonditionering og er ideel til at arbejde i bælgfrugter og andre bladafgrøder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et justerbart rulletryk gør det muligt for chaufføren at indstille intensiteten. Den øverste rulle kan løftes op under forudindstillet fjedertryk for at yde beskyttelse mod fremmedlegemer.

Kraftoverførsel til crimperne tages fra hovedgearkassen eller gennem redskabets drivlinje med boltbeskyttelse. RC rullecrimperen fås også med DUO Drive, som driver både de øvre og nedre valser og er særligt velegnet til arbejde under tunge og fugtige forhold.

Massey Fergusons seneste generation af skårlæggere er som standard udstyret med den seneste generation af TurboLift hydro-pneumatisk dæmpningssystem. Dette giver skårlæggerne en lateral svingvinkel på op til 19 grader ned ad bakke og 30 grader op ad bakke, og følger nøje konturerne for at beskytte græsset, reducere forurening og forbedre foderkvaliteten.

To-positions breddejustering sikrer, at MF DM TL-skårlæggere giver et ensartet snit, når der arbejdes i kombination med 2,8 m, 3,0 m og 3,10 m brede frontlæggere. Dette giver føreren mulighed for at justere bredden af overlapningen mellem den forreste og den bagerste plæneklipper, hvilket sikrer, at hele bredden skæres - også når der arbejdes rundt om hjørner.

Rotorriver

Massey Fergusons MF RK 1404 TRC-PRO Gen2-rotorrive har også fået et par opdateringer. Der er blandt andet tale om Isobus-kompatibel styring gennem ProConnect, som letter betjeningen af hovedfunktionerne, herunder løft til hver af riverne, justering af arbejds-/skårbredde samt indstilling af højden på de enkelte rotorer og foragerløft. Det er også muligt at programmere alle kontrolfunktioner på joysticket og logge areal og arbejdstimer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For yderligere at lette operatørens arbejdsbyrde justerer styringssystemet myMemory automatisk maskinen til de tidligere indstillinger for hurtig og nem opsætning i marken.

En anden nyttig funktion, gapControl, overvåger rotorernes overlap og gør det muligt for føreren at foretage præcise justeringer fra traktorsædet. Dette øger outputtet ved at sikre, at riven altid arbejder med sin maksimale effektive arbejdsbredde.

Et nyt design med holdbare plastikbetræk og plader erstatter metalafskærmninger. Disse modstår korrosion og er også mindre modtagelige for beskadigelse, skriver Massey Ferguson.

Andre steder overvåger nye sensorer styrevinklen samt løfteakslen og skårets bredde. Der er også en ny mulighed med fem LED-lys for at forbedre synet, når man arbejder ud på natten.

Et ligetil foldesystem, der nemt betjenes fra førerhuset, sikrer automatisk, at rotorerne kun løftes eller sænkes, når akslen er i den korrekte position. Ud over at gøre det nemmere, når du skifter mark, gør transporthøjden på fire meter det mere sikkert at bevæge sig på vejen.

rich-media-5
RK 1404 TRC-PRO Gen2-rotorrive har også fået et par opdateringer. Pressefoto