Lyt til artiklen:

Tre nye medlemmer i Det Dyreetiske Råd

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

Fødevareminister Rasmus Prehn har udpeget tre nye medlemmer til Det Dyreetiske Råd.

Fødevareminister Rasmus Prehn har udpeget de tre nye medlemmer til Det Dyretiske råd. Det drejer sig om Lena Rohn, fødevare- og miljøpolitisk chef i Dyrenes Beskyttelse, Lina Lind Christensen, general manager i Anima, og Bjarne Klausen, der er adm. direktør i Odense Zoo.

Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig bliver Bengt Holst endnu engang udstyret med taktstokken. Han fortsætter som formand og får følgeskab i Det Dyreetiske Råd af ni af de hidtidige medlemmer, der også har fået genvalg af ministeren.

- Der hersker ingen tvivl om, at Danmark er og fortsat skal være et foregangsland, når det kommer til dyrevelfærd. Det er en stor prioritet for regeringen at få skabt et bedre liv for vores dyr - lige fra grisene i stalden til kæledyrene hjemme i stuerne. Med det nye hold på plads er jeg sikker på, at rådet er godt klædt på til mange spændende opgaver de kommende tre år, siger fødevareminister Rasmus Prehn.

I forbindelse med den nye sammensætning af Det Dyreetiske Råd fra 1. juli 2022 udtræder Pernille Fraas Johnsen, landbrugsfaglig seniorrådgiver i World Animal Protection, og Peter Mollerup, formand for Dyrenes Venner og sammenslutningen af dyreværnsforeninger DOSO.

- Jeg vil gerne sige tak til de afgående medlemmer for deres store engagement. De har hver især bidraget til at skabe fokus på bedre dyrevelfærd i Danmark, siger fødevareminister Rasmus Prehn.

Det Dyreetiske Råd, der er nedsat i henhold til dyrevelfærdsloven, følger udviklingen inden for dyrevelfærd med en etisk tilgang. Rådet kan på eget eller fødevareministerens initiativ afgive udtalelser om et emne i relation til dyrevelfærd og dyreetik. Rådet rådgiver ligeledes ministeren i forbindelse med fastsættelse af regler på dyrevelfærdsområdet. Rådet varetager desuden informations- og debatskabende aktiviteter inden for dyrevelfærd og dyreetik.