Lyt til artiklen:

CN Agro får ny ejer på Landsskuet

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Det var i en flyver på vej hjem fra en rejse i USA, at Christian Nørgaard i 1989 fik idéen. Hurtigt tegnede han den foderhæk, der kom til at danne grundlaget for CN Agro. Nu er det imidlertid slut. Efter 33 år har Christian Nørgaard valgt at sælge sit livsværk til Tommy Drejer.

Det skriver Landsskuet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ingen tilfældighed, at det netop er Tommy Drejer, der kommer til at sidde for bordenden i CN Agro.

- Vi kom tilfældigvis til at snakke om, at han skulle overtage virksomheden. Jeg sagde, at han bare skulle købe den, for så var det så nemt, siger Christian Nørgaard med et smil.

Tommy Drejer har været på det meste af CN Agros rejse. I 18 år var ansat, men så kom finanskrisen og de mange økonomiske bølgeskvulp tvang CN Agro til at spænde livremmen kraftigt ind.

En modnet beslutning

83-årige Christian Nørgaard har gået med tankerne om at afhænde CN Agro i længere tid. Corona-krisen gjorde det sidste.

- Med først finanskrisen og coronakrisen tænkte jeg, at nu skulle det være slut. For det er blevet andre tider for både køber og sælger, siger Christian Nørgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han lægger ikke skjul på, at han er godt tilfreds med, at det er Tommy Drejer, der overtager.

- Det er godt. Det er jeg glad for, for Tommy kender det hele.

- Der var nogle, der ville betale mere for CN Agro, men det betød meget, at køberen er én, vi kender, og som kan køre det videre. Det betyder rigtig meget.

For Tommy Drejer var der tale om en mulighed, han ikke kunne lade gå fra sig, fortæller han.

- Vi har fået lavet en god kombination, hvor Christian bliver og hjælper lidt nogle dage om ugen. Det, at vi kan sparre med ham, er guld værd siger Tommy Drejer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mikkel Drejer er Tommy Drejers søn. Også Mikkel Drejer har købt en andel i CN Agro. Under Landsskuet giver han en hånd med i standen. Faktisk var det første, han solgte, den røde foderhæk, hvis prototype dannede grundlaget for CN Agro dengang i 1989.

Den formelle overdragelse trådte i kraft den 1. juli under Landsskuet.