Lyt til artiklen:

Støttepartier udbeder sig ventetid: - Det er højst skandaløst

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Radikale Venstre, SF og Enhedslisten vil hjem og læse den mere end 1500 sider lange beretning fra Minkkommissionen, inden de vil melde ud, hvad konsekvensen af beretningens konklusioner bliver.

Det fortæller partiernes repræsentanter i granskningsudvalget på et pressemøde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed er der ikke umiddelbart lagt op til en uvildig advokatundersøgelse, der kan vurdere, om der er basis for en rigsretssag.

Minkkommissionens beretning vurderer ikke, om ministeransvarsloven er overtrådt.

- SF ser på sagen med stor alvor. Der er ikke så meget at sige. Jeg har lige modtaget beretningen, og der er mange sider. Jeg har brug for at komme hjem og læse mig ind på den, men min foreløbige kommentar er, at det ikke ser ud til, at statsministeren vidste, at der ikke var hjemmel, siger Karina Lorentzen fra SF.

Også Andreas Steenberg fra Radikale Venstre vil hjem og læse beretningen og tale med sin folketingsgruppe, inden han vil drage konklusioner.

Det fik Liberal Alliances Ole Birk Olesen til at reagere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er højest skandaløst. Så må vi tvivle på, at Danmark er en retsstat, siger han.

- Kommissionen siger, at det var unødvendigt, at det skulle gå så hurtigt. Men det insisterede statsminister Mette Frederiksen på et møde i koordinationsudvalget. Aben lander hos statsministeren, siger Ole Birk Olesen.

- Disse fejl er et produkt af statsministerens måde at lede en regering på.

Også Sikandar Siddique fra Frie Grønne opfordrede til, at man fik en uvildig advokatvurdering.

- Det politiske ansvar skal placeres, hvis befolkningen skal have tillid til os. Derfor er det ærgerligt hvis støttepartierne frikender statsministeren. Glem politiske uenigheder og stå op for retsstaten, siger han.