Lyt til artiklen:

Ny CMN-radrenser med patent

00:00
Hastighed: ???x
01:09

Claus Nygaard, der er direktør for CMN Maskintec, vil i videoen gå igennem den nye radrenser og de opdateringer, som for første gang kan ses til Borgeby Fältdagar i Sverige.

rich-media-1
Hver sektion/ophæng kan løftes automatisk og uafhængigt af hinanden med stempel. Foto: Esben Henneberg Nielsen.

Ny tand og skær

Tanden som CMN kalder en C-tand, er egenproduceret, og der vil komme patent på den. Fordelen skulle være, at den kun kan bevæge sig frem og tilbage og ikke sideværts, som de standard S-tænder nemmere gør. At den ikke bevæger sig til siderne betyder, at man kan komme helt tæt på afgrøden, uden at være bange for at kappe afgrøden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skæret kan fås i flere bredder til det behov, man har, og den er med fladbund, som gør, at den holder længere, fordi der er mere kontaktflade, der kan slides på.

rich-media-3
Den nye C-tand påmonteret med et af de brede skær. Foto: Esben Henneberg Nielsen.

Selve renseren er der kommet sektionsløft og kamerastyring, som styres over en redskabsstyringsramme til at kunne sideforskyde. Selve rammen til kamerastyringen kan flyttes over på andre redskaber, fordi den sidder i trepunktsophænget, og derfor skal man ikke ud og investere i mange dyre løsninger, hvis man har flere redskaber.

rich-media-4
Hele renseren kan opbygges, som man vil have det, og der er mulighed for at have såkasse med, hvor der kan påmonteres sårør direkte ned i jorden. Foto: Esben Henneberg Nielsen.