Lyt til artiklen:

Q er det nye Beast i klassen

00:00
Hastighed: ???x
02:49

Abonnementsartikel

Valtra har netop lanceret en ny model Q, der ligger sig mellem T- og S-serien, og lander i et meget populært felt set med danske briller.

I klassen af traktorer med effekt på 220-300 hestekræfter, vi kan kalde det store-mellemklasse, er der lige ankommet en ny dreng der vil lege med. Og den nye elev har albuerne langt fremme, for Valtra bruger sloganet: Thinks like a Pro - Works like a Beast.

Det er Valtras nye Q-serie, også kaldet The Beast i Valtras pressemateriale, der her er tale om. Den ligger sig i det hul der tidligere har været mellem Valtras T-serie og S-serie, og hvor der har været efterspørgsel på en stærkere T-serie traktor fra Valtras kunder.

Q-serien er bygget over flere velkendte komponenter fra Agco's hylder. For eksempel så er motoren den sekscylindrede 7,4 liters Agco Power motor, den trinløse ML260 transmission og kabinen fra T-serien.

I det hele taget er Q-serien en heavy duty udgave af T-serien, hvilket især bemærkes på den nye kraftigere bagaksel hvor der kan vælges imellem flange- og amerikaneraksel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Q-serien har en akselafstand på 3050 cm, og består af fem modeller fra 230-305 hestekræfter. De fire mindste modeller har boost på 20 hestekræfter, ved hastighed over 18 km/t eller 30 kW belastning på PTO/hydraulik, mens Q305 har maks. effekt til rådighed hele tiden.

Hydraulikydelsen er opgivet til 200 l/min, og bestiller man med ekstra pumpe er denne ydelse til rådighed ved blot 1650 o/min. Der er mulighed for op til fem hydraulikudtag bag ud, og fire i for. Liftkapaciteten opgiver Valtra til 10 tons på den bagerste, mens den integrerede frontlift klarer 4,8 tons.

Kabinen er taget direkte fra T-serien, og kan dermed også bestilles med Valtra TwinTrac - vendbar førerplads. Indvendigt er kabinen identisk med T-serien, og naturligvis med SmartTouch armlænet.

Udvendigt har kabinen fået en opdatering med højtplacerede markerings- og blinklys i LED, og der kan bestilles fuld LED lyspakke til både arbejdslys og kørelys.

Egenvægten på Q-serien er på 9,2 tons, og totalvægten er opgivet til 16 tons. Største mulige dækmontering fra fabrikken er 710/70R42 i bag og 600/60R30 i for, og dæktryksregulering kan krydses af på udstyrslisten.

Q-serie vises frem på Valtras SmartTour med markdemonstration i løbet af efteråret 2022, hvor seks stk Q-serie demonstreres med redskaber, på fire forskellige lokationer.

Q-serien bygges på Valtras fabrik i Suolahti i Finland. 180 stk bygges til levering fra oktober 2022, hvoraf 11 stk kommer til Danmark.

rich-media-1
De her flag med sloganet: Thinks like a Pro - Works like a Beast kommer du nok til at se mere til, når Valtra kører Smart Tour demo-tur med den nye Q-serie i efteråret. Foto: Uffe S. Kristensen.