sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Mælkeproducent med stor fodringskapacitet

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Abonnementsartikel

Omkring Hobro i det nordjyske driver Bjørn Sørensen en mælkeproduktion på 330 årskøer. Bjørn har for nylig fået leveret en ny Trioliet 2400 AKX.

Fuldfoderblanderen er udstyret med Trioliet ekstrastærke sider og snegle samt magnet for at undgå fremmedlegemer i foderet. Den nye Trioliet afløser en ældre Trioliet med mere end 10 år på bagen. Den stod for udskiftning da den efterhånden var meget slidt fortæller Bjørn.

rich-media-1
.

2 x fuldfoderblandere giver effektivitet

På ejendommen står en Trioliet 46 m3 for fodringen af de malkende køer og 24 m3 står for fodringen til goldkøerne samt kvierne.

Det giver gode synergieffekter beretter Bjørn. Han gør nemlig brug af kompakt fuldfoder. Når han starter med fodringen, har han alle råvarerne i blanderen, herefter læsser han græsset i. Imens det bliver blandet rigtig godt sammen, kan Bjørn i mellemtiden nå at blande et læs til enten kvierne eller goldkøerne. Når der så er udfodret til køerne, har man faktisk blandet to læs foder, hvilket er det, man til daglig gør på bedriften. Bjørn fortæller, at specielt i weekenderne er det rigtig rart at spare tid, så man kan blive færdig og bruge tiden på nogle andre ting.

rich-media-2
.

Hvorfor en Trioliet?

Da den ældre Trioliet stod til udskiftning undersøgte Bjørn markedet, men valgte Trioliet igen grundet flere forskellige ting: "Siden jeg fik min første vogn for 12-13 år siden, har jeg syntes, det har været en god, stærk vogn uden meget vedligehold samt utrolig simpel, og derfor valgte jeg at købe en igen".

Stenderup A/S er importør af Trioliet i Danmark og Norge