Lyt til artiklen:

Landmænd vil gøre Lemvig Kommune selvforsynende med gas

00:00
Hastighed: ???x
01:25

En gruppe vestjyske landmænd vil med en nystiftet virksomhed, Lemvig Green Development, skabe et nyt biogasanlæg og samtidig koble en stribe energikilder og brugere sammen til én bæredygtig og selvforsynende klynge.

Det gælder lige fra områdets store produktionsvirksomhed, FMC, over nye grønne brændstoffer til fremtidens transport til varmeproduktion. Det hele starter med etablering af et helt nyt biogasanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Lemvig Kommune i en pressemeddelelse.

- Landbruget er traditionelt set ikke blevet opfattet som løsningen på klimaudfordringerne, men nok nærmere en del af udfordringen. Nu investerer vi og går ind i et projekt, hvor vi lidt forsimplet sagt vil gøre hele Lemvig Kommune selvforsynende med grøn gas, siger Bjarke Bitsch, der er talsmand for det nystiftede firma Lemvig Green Development.

Bag firmaet står foreløbig fem landmænd og Skovgaard Energy. En ansøgning om at bygge et helt nyt biogasanlæg er indsendt.

Planen er, at den nye produktion af biogas skal koordineres og tænkes sammen med andre energi- og forsyningskæder i Lemvig Kommune.

I Lemvig Kommunes klimahandlingsplan, DK2020, skal landbruget reducere udledningen af drivhusgasser med 45 procent inden 2030. Samtidig skal projektet gøre Lemvig Kommune selvforsynende med gas.