Lyt til artiklen:

Avlsmål hos Danbred sikrer større robusthed og overlevelse af smågrise

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Med ny opdatering af avlsmålene fra DanBred R&D stadfæster genetikselskabet DanBred sin førende position på antallet af producerede grise med høj fodereffektivitet og højeste daglige tilvækst - og med fortsat fokus på robustheden af både søerne og smågrisene, skriver Danbred i en pressemeddelelse.

DanBred præsenterer forbedrede avlsmål, som omfatter nye egenskaber, der vil øge antallet af fravænnede grise pr. so - hovedsageligt ved at forbedre pattegriseoverlevelsen. Tilgangen er unik, fordi den inddrager pattegrisenes eget genetiske potentiale i stedet for blot at se på søernes genetiske potentiale, skriver Danbred.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- DanBred-søer producerer allerede store kuld, hvilket fortsætter, og nu med et markant større fokus på robusthed og overlevelse, siger administrerende direktør i DanBred, Claus Fertin.

Bedre fodereffektivitet og højere daglig tilvækst

De nye avlsmål reducerer ikke kun antal dage til slagtning, men også det samlede foderforbrug, hvilket stadfæster DanBreds førende position inden for produktivitet og bæredygtighed.

- Vi vil blive ved med at forbedre avlsmålene med det formål at skabe mere output med mindre input, afslutter Claus Fertin.

De nye DanBred-egenskaber

DanBred har gennem det sidste århundrede udviklet et afbalanceret avlsprogram, der stræber efter at forbedre både dyrevelfærd, bæredygtighed og fortjeneste for vores kunder.

For to årtier siden introducerede DanBred den innovative LG5-egenskab (levende grise på dag 5 efter faring), som har vist sig at være meget succesfuld med hensyn til pattegriseproduktion. DanBred har nu udviklet LG5-egenskaben til tre nye egenskaber, der vil bygge på stærke pattegrisenes samt moderegenskaber, hvilket vil bidrage positivt til den eksisterende produktivitet fra fødsel til slagtning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye egenskaber vil blive implementeret på tværs af alle DanBred racer. Ved at inkludere egenskaben i den faderlige DanBred Duroc vil DanBred sikre en øjeblikkelig implementering af den genetiske fremgang til produktionsbesætninger verden over - for med succes at øge produktiviteten for alle DanBreds kunder.

- Vores avlsprogram er altid udviklet i griseproducenternes interesse, og ved at styrke vores indsats inden for robusthed og produktivitetsegenskaber understreger DanBred vores forpligtelse til at levere højeste kvalitet og fortjeneste til hele værdikæden, skriver Danbred.

Ændringerne i DanBreds avlsmål implementeres med det samme.