Lyt til artiklen:

App styrer læsning af foder

00:00
Hastighed: ???x
02:11

Abonnementsartikel

Automatisk silostyring er en ny løsning til automatisk læsning af råvarer i fuldfodervognen.

LANDSSKUETS NYHEDSPRIS: Virksomheden Feedlync by Cowconnect har lanceret en app til automatisk silostyring, som er udviklet i samarbejde med kvægbruger Flemming Pedersen fra Fjerritslev, der havde fået den tanke, at det ville være praktisk at kunne styre sine siloer med samme system, som han bruger til at styre fodringen.

Udviklingsarbejdet resulterede i produktet Silolync, der er automatisk silostyring til automatisk læsning af råvarer i fuldfodervognen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kendt app

Det hele bliver styret via den app, som landmænd, der bruger Feedlync, allerede er kendt med.

- Foderet blandes efter foderplanen, når der læsses fra siloerne, og app'en sørger selv for at stoppe, når den ønskede mængde af det valgte fodermiddel er læsset. Herefter skifter appen automatisk til næste fodermiddel og forsætter læsningen, indtil læsningen af alle fodermidler er fuldført. Styringen kan også benyttes til for eksempel påfyldning af vand og melasse, fortæller salgskonsulent Thomas Grenaa Christensen fra Feedlync.

rich-media-2
Præcisionen på en testejendom ligger inden for 0-0,7 procent afvigelse i alle fodermidler. Pressefoto: Feedlync by Cowconnect.

Silolync sættes med andre ord i gang manuelt, men derfra kontrollerer den start og stop af en eller flere råvaresiloerne automatisk, og Thomas Greaa Christensen fremhæver, at det sker med meget høj præcision.

Han fortæller, at præcisionen på en testejendom ligger inden for 0-0,7 procent afvigelse i alle fodermidler gennem det seneste halve år.

Sammenhæng og dokumentation

Flemming Pedersen ser mange fordele i at bruge Feedlync i arbejdet med de omkring 500 Rød Dansk Malkerace, han har gående:
- Før havde vi noget af kraftfoderet liggende på ladegulvet, og det kunne ske, at en ræv, en hund, en kat eller en fugl kom forbi. Nu er det hele i siloer, så det er mere hygiejnisk, fordi det er i et lukket system.
- Desuden har vi nu lagerstyring på siloerne, så jeg kan se i app'en, når det er tid at genbestille, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet er desuden koblet sammen med en brovægt, hvor han indvejer alt grovfoderet, som registreres i Feedlync, så der også er sammenhæng i forhold til siloerne og foderplanerne.

- Det betyder, at jeg får mulighed for at dokumentere meget mere, hvilket kan have betydning for, hvad jeg må bruge af gødning på markerne, forklarer han.