Lyt til artiklen:

Gode vækstbetingelser i efteråret gav god avl for AKK

00:00
Hastighed: ???x
02:24

Abonnementsartikel

2021 var den kampagne med suverænt den højeste stivelsesprocent i fabrikkens historie. Det kom frem på fabrikkens generalforsamling onsdag

Karup Kartoffelmelfabrik afholdt onsdag generalforsamling ved Sagro i Herning. Her kunne fabrikkens formand Kristian Møller Sørensen byde 145 fremmødte avlere og gæster velkommen.

Det skriver kartoffelmelfabrikken i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På forsamlingen blev regnskabet for 2021 vendt.

Årets resultat blev på 173 millioner kroner, hvoraf 166 millioner kroner udbetales som efterbetaling til fabrikkens avlere. Derudover betales der 28 millioner kroner i efterbetaling for ekstra leverede kartofler fra året før, hertil var der året før afsat 23,5 millioner kroner.

Formand Kristian Møller Sørensen gennemgik vækstsæsonen 2021, som begyndte med et rigtig koldt forår, som bevirkede, at selvom kartoflerne blev lagt til normal tid, var der en rigtig lang fremspiringsperiode, hvor der også var en del marker, der blev angrebet af fritlevende nematoder.

Det betød blandt andet, at ved de første prøveopgravninger i august var kartoflerne stadig nogle dage bagefter.

- Men pga. nogle gode vækstbetingelser i august, september og begyndelsen af oktober og nærmest ingen nattefrost før december måned, fik vi en avl betydelig over middel. Og selvom jeg godt ved, at der kan være stor forskel på nedbør og optagelsesbetingelser i Midtjylland kontra f.eks. Himmerland og Djursland er det mit indtryk, at stort set alle kartofler blev bjærget, og vi fik meget få læs med syge kartofler til fabrikken, sagde formanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Medvirkende til det høje udbytte har også været en rekordhøj stivelsesprocent på 20,06 procent. Vi har alle data helt tilbage til 1933, og kan derfor med sikkerhed sige, at 2021 var den kampagne med suverænt den højeste stivelsesprocent i fabrikkens historie.

Valg til bestyrelsen

Der var genvalg til Ole S. Madsen, Ikast, Henrik Madsen, Ørre, Annette Dam, Ilskov og Niels-Ejnar Rytter, Allelev.

Den øvrige bestyrelse består af Kristian Møller Sørensen, Jens Hansen, Kni og Bjarne Lauritsen, Bording.

Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således: Formand Kristian M. Sørensen, næstformand Ole S. Madsen og sekretær Jens Hansen.