Lyt til artiklen:

Medie: Hård kritik af statsministeriet i kommende minkrapport

00:00
Hastighed: ???x
01:07

Abonnementsartikel

Ifølge Weekendavisen indeholder et udkast til minkkommissionens rapport skarp kritik af regeringen, ministerier og myndigheder.

I et udkast til den rapport, som Minkkommissionen i næste uge afleverer til Folketinget fremgår det, at det var grov vildledning, da statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte, at alle danske mink skulle slås ned.

Det skriver Weekendavisen, der har læst dele af udkastet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heri fremgår det, at kommissionen finder det klart, at der manglede hjemmel til at aflive minkene samt til at give en tempobonus. Da det alligevel var det, der blev fremlagt på pressemødet, er det derfor kommissionens vurdering, at at udmeldingerne var groft vildledende.

Ifølge avisen indeholder udkastet en hård kritik af regeringen, ministerier og myndigheder, hvor særligt Miljø- og Fødevareministeriet kritiseres.

- Samlet er det kommissionens vurdering, at Statsministeriet har handlet meget kritisabelt i forløbet, som førte til den grove vildledning af minkavlere og offentlighed og den klart ulovlige instruks til myndigheder i forbindelse med pressemødet den 4. november 2020, lyder konklusionen af kommissionens vurdering.