Lyt til artiklen:

Ny dyrevogn fra Metsjö

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Ivarssons i Metsjö lancerer nu en ny model i sin vognserie til dyretransport.

Det skriver producenten i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

MetaMove 12M er en 12 meter vogn til dyretransport med udtrækbare aksler. Læsning foregår i jordhøjde ved at skubbe akslerne ud til siden, og derefter sænke vognen til jorden. Der er således ikke brug for bro til dyrene. Forlængelsen og sænkningen af akslerne foregår automatisk.

Vognen har et indvendigt lastområde i fuld bredde på 2,35 meter med lige vægge, noget man har formået at opnå gennem akselkonstruktionen, hvor hjulene er hydraulisk udtrækbare, hvilket betyder, at man ikke behøver et styrehus. Vognen har en læsseplatform på 12 meter og er i alt 13,6 meter lang.

Vognen er sikker gennem det skridsikre gulv. Vognen har en forreste evakueringsdør som standard og en mellemdør. Som ekstraudstyr kan der vælges flere døre, de er boltbare og kan nemt flyttes, så man kan lave flere båse.

- Der er i nogle bedrifter behov for at transportere en masse dyr langt, sikkert og effektivt. Det behov imødekommer vi med denne vogn, siger Anders Ivarsson, administrerende direktør i Metsjö

MetaMove 12M har en nyttelast på 12 tons og vejer 4,7 tons. Den tekniske totalvægt er 17 tons. Den nye 12 meter dyrevogn kan udstyres med lastbilhjul 455/40 22,5 eller 560/45 22,5 landbrugshjul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vognen bliver vist på Borgeby i Metsjös stand.

Muligt ekstraudstyr er Indvendig belysning, garderobeskab og bremsereduktion. Dyrevognen fås også i en 6 og 9 meter version.