Lyt til artiklen:

Uændret slagtesvinenotering: Tegn på bevægelser på det europæiske marked

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Abonnementsartikel

Slagtesvinenoteringen for næste uge er 11,10 kroner pr. kilo.

Slagtesvinenoteringen for uge 26 er uændret på 11,10 kroner pr. kilo.

Det skriver Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slagteriet skriver i sin markedsberetning, at der begynder at være tegn på bevægelser på det europæiske marked for fersk grisekød, men det underlæggende forbrug er på nuværende tidspunkt fortsat på et lavt niveau.

- Handlen med levende grise i Europa sker lige nu til stigende priser, og det vil formentlig smitte af på priserne i markedet i løbet af de kommende uger. Vejret er rigtigt godt nu i blandt andet Tyskland, og det stimulerer forbruget, så forhåbentlig får vi nu det løft, som vi har sukket efter de seneste måneder, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Salget af delstykker som skinker og forender er stabilt. Det sammen gælder salget af bacon, kamme og brystflæsk. Priserne på forender, bove og nakker er i bedring, men det store løft lader vente på sig.

- Nøglen til højere priser i Europa - både på kød og handlen med levende grise - ligger i en større eksport ud af Europa til bedre priser, end det vi ser i øjeblikket. Interessen er der, men aktørerne i både Asien og USA er afventende, fordi de frygter at købe for dyrt ind. Omvendt sidder de også klar til at slå til, for i et marked med et faldende udbud af grisekød, kan det pludselig gå rigtigt stærkt, siger Mads Stougaard.

Til landene udenfor Europa er der i øjeblikket en stabil eksport til Japan og Sydkorea, mens de kinesiske indkøbere fortsat er afventende.