Lyt til artiklen:

Uændret slagtesvinenotering: Tegn på bevægelser på det europæiske marked

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Slagtesvinenoteringen for uge 26 er uændret på 11,10 kroner pr. kilo.

Det skriver Danish Crown.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Slagteriet skriver i sin markedsberetning, at der begynder at være tegn på bevægelser på det europæiske marked for fersk grisekød, men det underlæggende forbrug er på nuværende tidspunkt fortsat på et lavt niveau.

- Handlen med levende grise i Europa sker lige nu til stigende priser, og det vil formentlig smitte af på priserne i markedet i løbet af de kommende uger. Vejret er rigtigt godt nu i blandt andet Tyskland, og det stimulerer forbruget, så forhåbentlig får vi nu det løft, som vi har sukket efter de seneste måneder, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Salget af delstykker som skinker og forender er stabilt. Det sammen gælder salget af bacon, kamme og brystflæsk. Priserne på forender, bove og nakker er i bedring, men det store løft lader vente på sig.

- Nøglen til højere priser i Europa - både på kød og handlen med levende grise - ligger i en større eksport ud af Europa til bedre priser, end det vi ser i øjeblikket. Interessen er der, men aktørerne i både Asien og USA er afventende, fordi de frygter at købe for dyrt ind. Omvendt sidder de også klar til at slå til, for i et marked med et faldende udbud af grisekød, kan det pludselig gå rigtigt stærkt, siger Mads Stougaard.

Til landene udenfor Europa er der i øjeblikket en stabil eksport til Japan og Sydkorea, mens de kinesiske indkøbere fortsat er afventende.