Lyt til artiklen:

Afgående formand: -Landbruget er i stand til at komme igennem store forandringer

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Abonnementsartikel

Peter Cederfeld de Simonsen gav sin sidste formandsberetning, da Patriotisk Selskab onsdag afholdt generalforsamling.

- Landbruget er i stand til at komme igennem store forandringer og omstillinger. Det har fortiden vist. Omstillingerne har været mange og nogle af dem særdeles omfattende, men undervejs har erhvervet bestandigt produceret og leveret. Det gør vi også nu i en tid, hvor Danmarks og alverdens fødevareproduktion er sat i relief, og en fødevarekrise pludselig er blevet en reel risiko efter Ruslands invasion af Ukraine.

Sådan lød et af budskaberne fra bestyrelsesformand Peter Cederfeld de Simonsen, da Patriotisk Selskab afholdt generalforsamling onsdag den 22. juni i Odense. Det blev desuden formandens sidste beretning

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Patriotisk Selskab i en pressemeddelelse.

Formanden understregede, at det i disse tider står lysende klart, hvilken sikkerhed og stabilitet landbruget leverer.

- Danske landmænd og fødevareproducenter har gennem tiden troligt forsynet os og verden med sunde og gode fødevarer. De leverer resultater og præstationer på så højt et niveau, at dansk landbrug i dag ligger i top fem blandt verdens bedste".

Generationsskifte var også et af de emner, som Peter Cederfeld de Simonsen tog op i sin beretning:

- Der skal hele tiden tænkes i nye løsninger, så de unge har lyst til at overtage. Alle nye veje skal afsøges - og helst med de unge selv helt i front, konstaterede han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et af de områder, hvor de unge ifølge formanden er i front, er ESG. Inden for få år er det forventningen, at alle landbrugsvirksomheder skal afrapportere inden for hele ESG-området:

- Mange af de områder, som ESG-afrapporteringen har fokus på, foregår allerede i stor stil ude på bedrifterne. Der tages hver dag hånd om miljøet, biodiversiteten, markdriften og energiforbruget. Der bidrages til liv og fællesskaber i landdistrikter, bysamfund og lokalområder. Sidst, men ikke mindst, går danske landmænd forrest i arbejdet med strategier, forandringsprocesser, rekruttering, osv., fortalte Peter Cederfeld de Simonsen og konkluderede:

- Hvis de kommende klimaregnskaber og ESG-rapporter skrues sammen på den rigtige måde, vil de kunne være et globalt udstillingsvindue for erhvervets grønne løsninger og bæredygtige indsatser.

Det var Peter Cederfeld de Simonsens femogtyvende - og sidste - beretning som formand. Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig, og formandsstafetten blev givet videre til Christina Ahlefeldt-Laurvig, Oreby og Berritzgaard Gods, der i flere år har været med i Patriotisk Selskabs bestyrelse.