Lyt til artiklen:

Arla fik medhold i landsretten i sag om repræsentanters krav på indsigt

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Vestre Landsret har givet Arla medhold i en sag, hvor fem danske repræsentantskabsmedlemmer havde bedt koncernen om indsigt i beslutninger, grundlag, overordnede retningslinjer og principper for tillæg i Arla Foods prisafregning.

Blandt andet ville man gerne vide, hvilken beslutning der lå til grundlag for, at svenske andelshavere pludselig kunne få tillæg for at have køerne længere tid på græs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det krav ønskede Arla ikke at efterkomme, og derfor endte sagen med et retsmøde i Aarhus.

I december 2021 mødtes Arla og de fem danske repræsentantskabsmedlemmer til et retsmøde i Retten i Aarhus. I januar modtog parterne Rettens kendelse, der gav Arla medhold, og de fem danske repræsentantskabsmedlemmer besluttede efterfølgende at kære kendelsen. I fredags gav Vestre Landsret så Arla medhold i sagen.

Det skriver Arla i en meddelelse.

- Landsrettens afgørelse er, som vi forventede, og nu hvor sagen er afsluttet, håber jeg virkelig, at vi alle kan se fremad sammen. For både Arla og os som ejere venter mange spændende udfordringer, og jeg ser frem til et godt samarbejde med alle repræsentantskabets medlemmer, så vi sammen sikrer fortsat succes for vores fælles selskab, siger Arlas formand, Jan Toft Nørgaard, i meddelelsen.