Lyt til artiklen:

Sølvmedalje for 25 år som markmand

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Abonnementsartikel

I sidste uge fik Erik Rodahl Thisted overrakt sølvmedaljen "Hæderspris for lang og tro tjeneste" for 25 års tjeneste som markmand på Haraldsmark ved Hadsten.

Erik Rodahl Thisted fik overrakt sølvmedaljen "Hæderspris for lang og tro tjeneste" fra Det kongelige Danske Landhusholdningsselskab for 25 års tjeneste som markmand på Haraldsmark ved Hadsten.

Det skriver Velas i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der var gavebord og glade ansigter tirsdag den 14. juni, hvor gæsterne var mødt op for at fejre medaljeoverrækkelsen.

Erik var allerede markmand på Haraldsmark, da nuværende ejer overtog stedet for 25 år siden, 12. juni 1997. Erik startede i 1987, og har dermed haft sit daglige virke på Haraldsmark i 35 år.

- Jeg er stolt over, at jeg er blevet tildelt medaljen og at få påskønnelse af at være på den samme arbejdsplads i så mange år, siger Erik Rodahl Thisted.

For at få sølvmedaljen skal man have "udvist særlige evner og flid i et eller flere fag tilhørende landbrug, havebrug, skovbrug og maskinstation".

Svend-Jørgen Jensen fra Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab overrakte medaljen, som Landboforeningen Kronjylland sammen med Eriks arbejdsgiver Niels Grand Pedersen havde indstillet Erik til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Erik er en dygtig, stabil og loyal medarbejder. Han er pligtopfyldende og omhyggelig. Han gør altid, hvad han kan, og sætter en ære i at gøre et godt stykke arbejde. Han afbryder sin ferie, hvis der skal høstes, og han skælder ud, hvis der er nogen, der ikke har ryddet op efter sig i traktoren eller maskinhuset. Han kunne køre snorlige, også før GPS´en blev opfundet, lød det fra Niels Grand Pedersen ved overrækkelsen.

- Erik har været ansat på vores gård mange år før min far og jeg købte den, så han burde måske have haft en fortjenstmedalje før. Det var til stor hjælp for os, at Erik ville fortsætte som markmand på Haraldsmark.

Formand for Landboforeningen Kronjylland, Christian Jensen, deltog naturligvis også i overrækkelsen.

- Det glæder mig, at vi har medarbejdere i lange og stabile stillinger, for det betyder samtidig, at man har en god arbejdsplads, siger Christian Jensen.