Lyt til artiklen:

God opbakning til dette års Landsskue

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Det summer på Landsskuepladsen i Herning. Der er nemlig ikke længe til, at staldene bliver fyldt med landets bedste dyr.

Det skriver arrangørerne bag Landsskuet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra den 30. juni og tre dage frem står den på god stemning, konkurrencer og forhåbentligt en masse glade mennesker, der kommer tæt på dansk landbrug på Landsskuepladsen i Herning.

Publikum kan blandt andet opleve 2.146 forskellige dyr. Derudover vil cirka 250 maskinudstillere vise den nyeste teknik frem til både den professionelle landmand og de øvrige interesserede publikummer.

Derudover vil der i år være fokus på jord til bord, hvorfor der kommer ekstra udstillere med fokus på at udnytte råvarer til mad.

- Det er netop alsidigheden, der er med til at gøre Landsskuet unikt, siger tovholder Mads Fjordside.

- Vi er med til at vise, alt det som dansk landbrug kan til de mange besøgende. Samtidig er der masser af mulighed for fagligt input og fordybelse for den professionelle landmand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Mads Fjordside spiller Landskuet ikke kun en væsentlig rolle i forhold til at skabe en ramme, hvor landmænd kan mødes med kollegaer. Landskuet handler også om at bygge bro mellem landbruget og det omkringliggende samfund.

- Blandt danske landmænd er der et stort ønske om at kunne imødekomme den store efterspørgsel på fødevarer, samtidigt med at vi leverer høj kvalitet og producerer med omtanke for klima og miljø. Landskuet er et fantastisk sted at få alt dette fortalt, siger han.

Publikum vil helt præcist kunne opleve 510 styk malkekvæg, 932 styk kødkvæg, 392 heste, 89 får og 33 geder. Hertil kommer omtrent 300 kaniner, 200 styk fjerkræ, cirka 250 katte og hunde.

- Vi er dybt taknemmelig for den opbakning, vi har oplevet fra både frivillige og udstillere. Pladsen er ved at tage form, og vi glæder os simpelthen sådan til, at byde publikum og udstillere indenfor, siger Mads Fjordside.