Lyt til artiklen:

Väderstad lancerer ny diskharve

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Abonnementsartikel

Väderstad lancerer en ny diskharve.

Väderstad, en af verdens førende virksomheder inden for jordbearbejdning, såning og rækkesåning, lancerer en ny diskharve, Carrier XT 425-625.

Det skriver Väderstad i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Carrier XT fås i tre forskellige arbejdsbredder: 4,25 meter, 5,25 meter eller 6,25 meter. Maskinen kan enten leveres som bugseret eller lifthængt version. Alle Carrier XT-modeller kan udstyres med et bredt udvalg af både enkelt- og dobbeltpakkere.

Et af de vigtigste kendetegn ved Carrier XT er de hydraulisk roterende diskaksler. Dermed er Carrier XT i stand til at optimere gennemskæringen ved øverlig arbejdsdybde og samtidig øge dybdepræcisionen ved større arbejdsdybder.

- Ved at øge diskenes vinkel i forhold til jordoverfladen øger disken sin penetrationsevne. Ved at ændre diskens hældningsvinkel ændres gennemskæringen af overfladen. Väderstad har investeret meget forskning og viden i at finjustere disse vinkler for at maksimere harvens ydeevne, siger Wolfram Hastolz, ansvarlig for jordbearbejdning hos Väderstad, og fortsætter:

- Som følge heraf har Carrier XT mulighed for at optimere diskvinklerne til arbejdsdybden. For landmanden ses resultatet af dette, i form af fuld gennemskæring ved mindre arbejdsdybde, en fremragende dybdefastholdelse og reduceret jordflow ved større arbejdsdybder. Disse faktorer bidrager til et lavere dieselforbrug.

Carrier XT kan enten monteres med 450 mm disk, 470 mm TrueCut-disk eller CrossCutter disk. Diskenes diametre fører til en intensiv jordbearbejdning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hver skive er fremstillet af svensk V-55 stål af høj kvalitet, på vores egen fabrik for sliddele Väderstad Components. Dette sikrer en høj slidstyrke og langvarigt arbejde i marken, siger Wolfram Hastolz.

Den nye Carrier XT 425-625 har sin officielle premiere på den tyske udstilling DLG Field Days i juni