Lyt til artiklen:

Verdensbanken i Danmark for at drøfte verdens fødevareproduktion

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Torsdag aften er Landbrug & Fødevarer vært for en række større danske virksomheder og Verdensbanken, der samles for at drøfte aktuelle udfordringer og løsninger i forhold til klima og fødevarer.

Præsidenten for Verdensbanken, David Malpass, er torsdag aften gæst hos Landbrug & Fødevarer, når Axelborg lægger lokaler til et middagsmøde med deltagelse af en række repræsentanter fra det danske erhvervsliv. Dagsordenen for mødet er drøftelser af klodens klimaudfordringer og fødevareproduktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er glade for, at Verdensbanken har lyst til at mødes med det danske fødevareerhverv på Axelborg, for i Danmark har vi store ambitioner om at få danske fødevareteknologier ud og leve i hele verden, så vi kan bidrage mest muligt til globale problemstillinger, siger Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer.

Klima Taskforce

I 2021 dannede Landbrug & Fødevarer Den Globale Klima Taskforce med ambitionen om at udfolde det store potentiale hos danske virksomheder for udvikling og levering af klima og miljøvenlige løsninger til fødevare- og landbrugsproduktion på verdensplan. Fem af de deltagende virksomheder til torsdagens møde er også medlemmer af Den Globale Klima Taskforce.

- Det er ikke for sjov, at vi i den danske fødevareklynge har en ambition om at blive klimaneutrale i 2050. Der er en lang række af virksomheder, som hver dag forsøger at skabe morgendagens løsninger og forbedre de nuværende, så den danske fødevareproduktion fortsat kan være blandt de mest effektive i verden og på den måde skabe global efterspørgsel på danske løsninger, siger Søren Søndergaard.

- Vi håber, at vi med dette møde kan øge omverdens opmærksomhed på alt det, vi kan i dansk landbrug og fødevareproduktion, siger Søren Søndergaard.

Landbrug & Fødevarer er værter for arrangementet med præsidenten fra Verdensbanken, hvor også Dansk Industri samt repræsentanter fra virksomhederne Foss, Cimbria Unigrain, DLG, DLF, Danish Crown, Arla Foods, Novozymes, IFF, Niras, Cowi og cBrain deltager.