Lyt til artiklen:

Landmænd i høje hæle og guldsko

00:00
Hastighed: ???x
02:07

En flok mandlige EUX-elever på Bygholm Landbrugsskole har spekuleret over, hvordan man tiltrækker flere kvinder til uddannelsen.

I foråret bemærkede de skofirmaet Roccamores kampagne for flere kvinder i bestyrelser og tænkte, at hvis billeder af mænd i høje hæle kan være en del af løsningen, så ville de ikke stå tilbage for Morten Albæk, Bjarne Corydon, Brian Mikkelsen og de andre mænd i Roccamores kampagne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Præcis som i skokampagnen fik de lavet en stak billeder af sig selv i høje hæle, men hvor de kendte erhvervsprofiler sad på en stol med lyserød baggrund, poserede EUX-landmændene i stedet i og omkring en traktor, skriver Bygholm Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

- Kvinder er naturligvis fuldt ud lige så meget landmænd, som mænd. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Derfor ser jeg heller ikke nogen som helst reel grund til, at der skulle være forskel på antallet af kvinder og mænd på uddannelsen," siger Jeppe Hasselbalch, som er en af de medvirkende elever.

Og for at sætte prikken over i'et udfordrede de skolens forstander, Erik Kallehave Kristensen, til også at lade sig fotografere i højhælede sko foran en traktor.

- I professionelle bestyrelser kan jeg forstå, at der kun sidder 20% kvinder lige nu. Så er vi faktisk noget bedre stillet på landbrugsuddannelserne, hvor vi i gennemsnit optager næsten 33% kvindelige lærlinge," fortæller han og fortsætter: "Men når drengene tager sådan et initiativ, er det naturligt for mig som forstander og for os som skole at bakke op, siger forstanderen.

Derfor har han også tilbudt, at kampagnen kører på Bygholm Landbrugsskoles SoMe-kanaler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er stadig ledige pladser på både EUD, EUX, Produktionsleder og Turboforløb for studenter og håndværkere efter sommerferien, og branchen garanterer at der er lærepladser nok.

- Og vi har plads til både kvinder og mænd," understreger Erik Kallehave Kristensen.