Lyt til artiklen:

Svinepriserne venter på grillsæsonen

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Abonnementsartikel

Priserne står stille, melder Danish Crown. Mens kalenderen nu officielt viser sommer, så er der ikke meget solskin over det europæiske marked for fersk grisekød. Forbrugerne er fortsat tilbageholdende, og derfor står priserne bredt set stille.

For fjerde uge i træk ligger svinenoteringen på 11,10 kroner pr. kilo.

- Markedet er i venteposition i øjeblikket. Fra uge til uge ser vi mindre stigninger på nogle dele af grisen, mens andre falder lidt tilbage. På samme måde er der nogle markeder udenfor Europa, der pludselig viser styrke, men samtidig går andre i stå. Derfor står prisudviklingen stille, men kommer der gang i forbruget, så vil det også løfte priserne, for udbuddet er bestemt ikke overvældende, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens priserne på skinker siver en smule, så er der et stabilt salg af bacon, kamme og brystflæsk. Salget af nakker, forender og bove er svagt i forhold til normalen for denne årstid. Det skyldes et haltende salg af grillprodukter på tværs af Europa, og det smitter af på det generelle prisniveau.

Til landene udenfor Europa er der en stabil efterspørgsel på de klassiske Kina-produkter. Der er en jævn eksport til Japan og en god efterspørgsel fra Australien og Sydøstasien, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.