Abonnementsartikel

EU importerer langt mere, end Unionen eksporterer, og det har globale konsekvenser, konkluderer Verdensnaturfonden i ny rapport. EU-Kommissionen anerkender behovet for et mere robust system.

Midt i den aktuelle debat om graden af EU's egenproduktion af fødevarer er en ny rapport fra Verdensnaturfonden (WWF) landet. Den påpeger, at EU forbruger mere end sin rimelige andel, og at vores nuværende høje fødevareproduktion kun er mulig takket være massiv import af ressourcer fra flere dele af kloden.

Ifølge WWF er resten af verdens fødevaresikkerhed derfor truet som følge af krigen i Ukraine, mens vi i Vesten og EU ikke mærker samme krisetegn. Rapporten forsøger på den baggrund at rusker op i præmisserne for den igangværende diskussion om, hvorvidt produktionen i EU bør skrues i vejret blandt andet ved at slække på diverse regler.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.