Lyt til artiklen:

Stor interesse for biogasprojekt på Djursland

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Abonnementsartikel

Der er opbakning fra både landmænd, samarbejdspartnere og finansieringskilder til et nyt biogasprojekt på Djursland, lyder det fra Djursland Landboforening.

Der var i sidste uge informationsmøde om status for et nyt, fælles biogasanlæg på Djursland. Her var der stor interesse for at høre om projektet.

Det skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

Blandt de knap 100 fremmødte var der både leverandører og modtagere af biomasse samt samarbejdspartnere, finansieringskilder og politikere fra Syd- og Norddjurs Kommune.

Den gruppe landmænd, som arbejder for, at et nyt fælles biogasanlæg på Djursland skal blive en realitet, havde kaldt til møde for at give en status på en lang række interne møder, som de har afholdt henover vinteren og foråret.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Gruppen har lagt sig fast på, at de ønsker et fremtidigt samarbejde med Brdr. Thorsen Biogas ved Nimtofte, som kommer til at betyde en markant udvidelse af det eksisterende anlæg.

- Vi har en god mavefornemmelse efter vores møder med Brdr. Thorsen Biogas. Vi tror på, at vi her kan få et godt og lokalt forankret projekt, og at det er en fordel at bygge videre på et eksisterende anlæg fremfor at ansøge om at bygge nyt, lød det indledningsvis fra Mogens Hjort Jensen, som er en del af arbejdsgruppen.

Brdr. Thorsen Biogas var med til mødet, hvor de gav en præsentation af virksomheden og deres bud på driften af et fælles biogasanlæg og de forskellige leverandørmodeller.

De lagde vægt på, at de er meget interesserede i et fremtidigt samarbejde, men også vigtigheden af, at de nu får at vide, hvor meget biomasse, de kan forvente at få ind - det reelle tal er afgørende for en konkret dimensionering.

Der var en positiv vinkel på spørgsmålene under debatten, hvilket fik landmand Cay Wulff Sørensen, som også er en del af arbejdsgruppen, til at komme med en opfordring til forsamlingen.

- Vi landmænd skal vise, at det er det her, vi vil. Vi er en del af klimaløsningen, og dette anlæg er mere relevant end nogensinde. Hvis man vil være med, så er det nu, man skal slå til, sagde han.