Lyt til artiklen:

Djursland får i år 22 kilometer blomsterstriber

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Kjeld Andreasen, planteavlsassistent fra Djursland Landboforening, er lige nu i fuld gang med såmaskinen. Han skal i år etablere 22 kilometer blomsterstriber for i alt 56 landmænd på Djursland - det er fire kilometer mere end sidste år.

Det skriver landboforeningen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er tredje år i træk, at landboforeningen tilbyder at etablere blomsterstriber for områdets landmænd, og i år er der to blandinger at vælge imellem. Den 1-årige konventionelle blanding, tilsat dværgsolsikke, og som noget nyt en flerårig økologisk blanding.

Formand for Djursland Landboforening glæder sig over årets mange striber.

- Jeg er utrolig glad for den store opbakning, der er til blomsterstriberne på Djursland. Jeg glæder mig til, at Kjeld kommer forbi og sår mine striber, og ikke mindst at følge med i, at blomsterne vokser sig store og flotte. De sidste par år har jeg haft mange gode snakke med forbipasserende, som kom for at plukke en buket med hjem. Det er herligt, lyder det fra Hans Gæmelke.

Hvis folk ønsker det, bliver der præcis som de sidste år, sat et skilt hos de striber, som ligger ud til vejen med teksten: "Ta' endelig en buket med hjem. Hilsen din lokale landmand", og herudover bliver der lagt et oversigtskort på landboforening.dk, hvor lokaliteterne for blomsterstriberne vil fremgå.

Har man lyst til at se, hvordan en blomsterstribe bliver til, så kan man på Djursland Landboforenings Facebookside og hjemmeside se med, når Kjeld Andreasen gør maskinen klar til en tur med den økologiske frøblanding og sår en stribe for en landmand i Følle.