Lyt til artiklen:

Ferguson-museum fejrer 20 års jubilæum

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Danmarks Ferguson Museum fejrer sit 20-års jubilæum i weekenden den 28.-29. maj.

Det skriver museet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden museet åbnede i 2002, har museet hver år holdt "Ferguson-Dage" den sidste weekend i maj, og i år er ingen undtagelse. Netop i år kan museet endda fejre sit 20-års jubilæum.

Stifter, ejer og direktør af museet, Henrik Nielsen, har selv stået for det, der i dag er verdens største samling af Ferguson-traktorer og redskaber, lyder det i meddelelsen.

Og Henrik Nielsen er stadig den største drivkraft bag museet. Det trods udfordringer med helbredet i form af Parkinson.

- I år vil der være usædvanligt mange kørende Ferguson-traktorer med redskaber, som man kan opleve, arbejde i marken, fortæller Henrik Nielsen og tilføjer, at der også vil være folk, der udstiller deres helt egen, specialbyggede traktor.

Henrik Nielsen havde 19 traktorer, da han åbnede i 2002, men nu er der så mange, at de er blevet noget sværere at tælle helt præcist.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men der er i hvert fald omkring 250 Ferguson-traktorer plus en masse redskaber og andre køretøjer, siger museets stifter med sit sædvanlige glimt i øjet.

Henrik Nielsen glæder sig over, at borgmester i Hedensted kommune, Ole Vind, har sagt ja tak til at være hovedtaler ved de traditionsrige Ferguson Dage, som i år indebærer endnu en stor begivenhed, idet Henrik Nielsen samtidig fejrer sin 60-års fødselsdag.

- Der er altså meget at fejre i år, lyder det fra museets energibundt, som derfor venter 500 indbudte gæster lørdag aften, siger han.

Ferguson-dagene er åbne for alle interesserede lørdag-søndag den 28. og 29. maj i tidsrummet klokken 9-17 på Købmagervej 1, Stourup ved Juelsminde.