Lyt til artiklen:

Landmænd skal på klimaskolebænken i Viborg

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Den 31. maj er der klima på skoleskemaet i Viborg. Her inviterer videncentret Seges Innovation, Forenet Kredit og Nykredit de midtjyske landmænd til en klimadag, hvor de kan blive klogere på klimadagsordenen og lære at sænke deres klimaaftryk med landbrugets nye klimaværktøj ESGreen Tool.

Det skriver Seges Innovation i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næsten 50 landmænd har allerede tilmeldt sig klimadagen, der finder sted hos rådgivningsvirksomheden Velas i Viborg fra kl. 9-14.

En af oplægsholderne på dagen er den 29-årige mælkeproducent Asmus Klith Forum fra Skals, som i sit oplæg vil tale om sin motivation for at arbejde med klima og bæredygtighed.

- Hvis landbruget som erhverv skal kunne fortsætte med at fylde i landskabet og producere vores varer, bliver vi nødt til at tage arbejdet med klima og bæredygtighed alvorligt. Det er simpelthen et vilkår for at kunne fortsætte, og det motiveres jeg meget naturligt af, siger den midtjyske landmand.

På klimadagen vil han også fortælle, hvad han konkret har gjort for at reducere klimaaftrykket fra sin mælkeproduktion Sandagergaard.

- Som mælkeproducent er fodereffektivitet det vigtigste parameter i forhold til vores klimaaftryk, og derfor fokuserer vi f.eks. meget på at dyrke vores eget protein. Og så handler det jo i bund og grund om at have effektive køer, da det også er klimavenlige køer, siger Asmus Klith Forum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt de øvrige oplægsholdere på dagen i Viborg er bl.a. landbrugsdirektør Torben Lauridsen fra Nykredit, klimachef Hans Roust Thysen fra Seges Innovation samt planteavlskonsulent Brian Bastrup Søndergaard og chefkonsulent Eja Lund fra Velas.

Bag den midtjyske klimadag og klimaværktøjet ESGreen Tool står Seges Innovation, Forenet Kredit og Nykredit.

Klimadagen i Viborg finder sted den 31. maj kl. 9-14 hos Velas, Asmildklostervej 11, 8800 Viborg