Abonnementsartikel

Glem alt om konstant tændte varmepærer og smågrise, der lægger sig udenfor hulen, fordi de sveder. En intelligent styring af varmen i hulen giver regulerbar temperatur og sparer på strømregningen.

Hvis smågrisene enten har det for varmt i hulen eller fryser er det dårlig dyrevelfærd og dårlig for indtjeningen: Hvis de sveder forlader de hulen for at få varme fra soen med risiko for at blive klemt, hvis de fryser, fordi lampen enten er gået ud eller kun varmer dele af hulen, så bruger de energi på at holde varmen og ikke på at vokse.

Kompagnonerne og IT-udviklerne Phillip Andersen og Jesper Kiib har fundet løsningen på udfordringerne med konstant temperatur i hulen og dermed ofte et stor el-forbrug, fordi man ofte tænder lamperne flere døgn før formodet farring og ikke kan styre varmetildelingen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.