Lyt til artiklen:

Udendørs grisebesætning meldt til kommune seks gange på et halvt år

00:00
Hastighed: ???x
01:09

Abonnementsartikel

Seks gange på et halvt år har det kommunale tilsyn været på besøg hos ejerne af en mark med frilandsgrise på Nordfyn efter gentagende klager fra en nabo.

En flok frilandsgrise på en mark ved Hårslev på Nordfyn har været omdrejningspunktet i en længerevarende sag, der har betydet, at det kommunale tilsyn har været på besøg seks gange i løbet af et halvt år.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Årsagen til de mange besøg er ifølge Arne Dahl, der ejer jorden, som er forpagtet ud, at en nabo gentagende gange har sendt klager til kommunen. Noget han oplever som chikane.

- Jeg oplever det som chikane, når det er så tit, som det er. Hvis det nu var en enkelt gang, fordi der var begået en fejl - men hvis man anmelder hver gang, man kommer i tanke om, der muligvis kunne være gjort noget galt, så synes jeg, det er chikane, siger Arne Dahl til avisen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han fortæller desuden, at der har været hold i nogle klager. Det har medført, at hegnet er blevet flyttet væk fra en vej, der ligger op til arealet. Men de fleste gange er det kommunale tilsyn taget hjem igen.

Det er nu planen, at grisene skal flyttes til en anden mark, der ligger i nærheden efter høsten.