Lyt til artiklen:

Børnebondegården i Serridslev har fået en helt ny maskinpark

00:00
Hastighed: ???x
01:50

På Børnebondegården, som ligger i landsbyen Serridslev tæt ved Horsens, kan børnene komme helt tæt på en masse spændende dyr, og bagefter kan de gå over på legepladsen og køre en tur i en af de 12 nye pedaltraktorer fra Fendt, Massey Ferguson og Valtra, som AGCO Shop netop har doneret til Børnebondegården.

Børnebondegården er en forening, der drives som en frivillig selvejende institution, og den modtager derfor ingen offentlig støtte. Bestyrelsesformanden, Annette Hansen, er også daglig leder af Børnebondegården, som hun driver sammen med en række frivillige samt unge mennesker med sociale udfordringer, der finder ro og overskud i arbejdet med dyrene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skriver AGCO i en pressemeddelse.

rich-media-2
På børnebondegården følger de årets gang i forhold til dyrene; Om foråret kommer der kid, lam og kaninunger. Fårene skal klippes, og når græsset er klar, flytter dyrene ud til besøgevenlige folde. Foto: Pressefoto.

- Ideen om Børnebondegården kommer fra Holland, hvor der eksisterer ca. 350 Børnebondegårde. Konceptet bygger på forestillingen om, at kontakt med dyr er vigtig for børns udvikling, og det ikke mindst for børn som til daglig bor i bymæssige omgivelser. Børnebondegården besøges af børnefamilier, bedsteforældre, børneinstitutioner og dagplejemødre. De besøgsvenlige forhold gør det nemt at få en god oplevelse, komme helt tæt på dyrene og erhverve sig basale kundskaber om husdyr og kæledyr", fortæller Annette Hansen med begejstring i stemmen.

På Børnebondegården kan børnene blandt andet opleve kaniner, gæs, høns, ænder, får, geder, grise og heste på nærmeste hold, og de får således et øget kendskab til landbrug, og hvor maden kommer fra. På Børnebondegården finder der en masse aktiviteter sted, som følger livet på en bondegård.

Børnebondegården holder åbent fra søndag til torsdag, og man kan læse mere om stedet samt finde åbningstider på hjemmesiden www.børnebondegården.dk.