Lyt til artiklen:

Bygholm kigger ind i fremtiden: Fossilfri maskindemonstration på Bygholm

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Hvad er mulighederne lige nu for at bruge alternativ til diesel som brændstof på de maskiner, vi arbejder med i landbruget. Hvad er i pipelinen og hvordan ser fremtiden ud på det fossilfrie område, når vi taler om landbrugsmaskiner?

Det vil der komme et bud på den 25. maj, når Bygholm Landbrugsskole åbner dørene til en maskindemonstrationsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse.

- Vores elever har brug for at få en ide om, hvad fremtiden kan byde på. De er de nye beslutningstagere og brugere, og det er vigtigt, at de forstår muligheder og udfordringer. Samtidig ligger det os meget på sinde på Bygholm, at vores elever er klædt på til en grøn omstilling og et klimaneutralt landbrug, udtaler forstander på Byghom Landbrugsskole, Erik Kallehave Kristensen.

Bygholm Landbrugsskole er en del at et Intereg partnerskab med andre uddannelses- og erhvervsinstitutioner i Danmark, Norge og Sverige, hvor der sættes fokus på videndeling og udbredelse af ny viden om, hvordan vi opnår et klimaneutralt landbrug.

- Med dette arrangement sætter vi fokus på, hvilke muligheder, der lige nu findes for at udfase dieselen i Landbruget. Vi har også bedt de udstillede virksomheder om at komme med et bud på, hvad der er i pipelinen og hvor udviklingen peger hen, når vi ser lidt længere ud i fremtiden, og da det ikke kun er vores elever, der kan være nysgerrige på området, inviterer vi alle andre til at komme og se, høre, røre og måske prøve de udstillede maskiner på dagen, fortsætter Erik Kallehave Kristensen.

Maskindemonstrationsdagen finder sted på Bygholm Landbrugsskole ved Horsens onsdag den 25. maj 2022 kl 10.00 til 16.00, og det er gratis at deltage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vil være muligt at se den solardrevne Farmdroid, den nye metan-drevne New Holland-traktor, elektriske gravemaskiner og læssemaskiner fra Volvo, samt korn- og staldtørringsanlæg fra Anteco, Avant minilæsser og ikke mindst Makitas udvalg af eldrevet håndværktøj.