Lyt til artiklen:

Slagtesvinenotering stiger med 20 øre

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Abonnementsartikel

Danish Crown meddeler, at slagtesvinenoteringen stiger til 11,10 kroner pr. kg.

Slagtesvinenoteringen tager i uge 20 et hop opad, da den stiger med 20 øre til 11,10 kroner.

Det skriver Danish Crown.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Koncernen skriver i sin markedsberetning, at mens det europæiske marked for fersk grisekød befinder sig i et vakuum, så løftes priserne på eksporten ud af Europa.

- Vi arbejder over en bred front på at få flyttet priserne til et niveau, der kan generere en afregning for grisene, som matcher vores ejeres omkostninger ved produktion af grisene. Vi lukker i øjeblikket nye kontrakter til bedre priser på den del af vores eksport, som går ud af EU, og det er positivt på et tidspunkt, hvor efterspørgslen i Europa ikke er overvældende, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Der er fortsat en god efterspørgsel på bacon, nakker og brystflæsk. Bove, kamme og mørbrad afsættes stabilt, mens priserne på forender og skinker er under pres.

- Vi lykkes i øjeblikket med at begrænse andelen af delstykker og udskæringer med ben, som skal sælges fersk i Europa. Det giver os en større fleksibilitet i vores afsætning, og det er med til at forbedre vores muligheder for at få højere priser for vores varer, siger Kasper Lenbroch.

Eksporten ud af Europa er bredt funderet med Japan, Australien, USA og Sydkorea, som de vigtigste markeder, sammen med Kina, hvor interessen dog i øjeblikket er begrænset til de klassiske Kinavarer.