Lyt til artiklen:

ASF påvirker DCH International-resultat

00:00
Hastighed: ???x
02:10

DCH International, der driver svineproduktion med 18.000 søer og tilhørende slagtesvineproduktion i Rumænien, hvor man beskæftiger i alt ca. 350 medarbejdere, er kommet ud af 2021 med et underskud

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet blev et underskud på ca. 61 millioner kroner før værdiregulering af besætningen. Resultatet er stærkt påvirket af afrikansk svinepest (ASF), som selskabet har været ramt af flere gange i 2021.

Resultatet blev opnået på basis af en omsætning på 357 millioner kroner før værdiregulering af besætningen, som kun for 2021 udgør ca. 50 tusinde kroner sammenlignet med -80 millioner kroner i 2020.

Den samlede produktion nåede i 2021 397.000 grise på selskabets 10 produktionsenheder i Rumænien, hvoraf de to farme, som blev ramt af ASF i starten af 2021, var ude af drift det meste af året.

Samlet set er resultatet negativt påvirket af direkte og indirekte omkostninger til ASF på ca. 42 millioner kroner. Udfordringerne med, og udbrud af ASF var også medvirkende til, at produktiviteten generelt var udfordret, lyder det i årsrapporten.

Bestyrelsen og ledelsen i DCH International A/S betegner årets resultat som utilfredsstillende fra et økonomisk perspektiv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet for 2022 vil således også blive markant negativt påvirket af ASF, samt generelt stigende omkostningsniveau, herunder de stigende kornpriser. Dog har selskabet en forventning om, at svinepriserne vil stige i 2022, hvilket sammen med en stærkt faldende kommerciel produktion af grise i Rumænien generelt gør, at selskabet forventer et bedre resultat end i 2021.

På generalforsamlingen blev den siddende bestyrelse genvalgt, og bestyrelsen konstituerede sig efterfølgende med Torben Svejgaard som genvalgt formand.