Lyt til artiklen:

Lyras styrker direktionen

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Lyras, som producerer et anlæg, som ved hjælp af UV-lys kan fjerne bakterier og dermed erstatte pasteuriseringsprocessen, har pr. 1. maj ansat Mark Kalhøj Andersen som CCO.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mark Kalhøj Andersen har over 12 år med titel af bl.a. teknisk direktør været med til at opbygge virksomheden DESMI Ocean Guard fra to personer til den nuværende globale forretning, som Børsen har udnævnt til Fastest Growing Manufacturing Company in Denmark - en titel, han forventer, at også Lyras vil opnå inden længe.

Mark Kalhøj Andersen har mangeårig erfaring i international skalering, teknologi og udvikling af kunderelationer. Denne baggrund passer perfekt i Lyras' vækststrategi, der til gavn for miljøet skal spare store mængder energi og vand hos den internationale fødevareindustri.

- Jeg forventer, at Lyras med sin enestående disruptive teknologi vil ændre verdensmarkedet for eliminering af bakterier på en skånsom måde med store fordele for både miljøet og kvalitet af slutproduktet. Den rejse glæder jeg mig til at være en del af. Jeg har prøvet det før med succes og glæder mig til at gøre det igen sammen med Team Lyras og de kunder, vi skal vokse sammen med, ikke bare være leverandører til, siger Mark Kalhøj Andersen.

Han har to uddannelser, både en Cand. Polyt i kemi med speciale i environmental engineering og en HD i organisation og ledelse med speciale i marketing management, begge fra Aalborg Universitet.

- Vi er begejstrede for at kunne byde en kapacitet som Mark velkommen i Lyras. Hans erfaring med skalering er en uvurderlig ressource at få med ombord på vores vækstrejse, så vi ser meget frem til samarbejdet, siger CEO i Lyras, Rasmus Mortensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mark Kalhøj Andersen bor i Sæby med sin kone og to børn. Fritiden bruges på sejlbåd og løbetræning.