Lyt til artiklen:

VikingDanmark køber sig ind i avlsselskab for malkegeder

00:00
Hastighed: ???x
01:53

VikingDanmark har købt sig ind i Goat Improvement Company (GIC), som er et avlsselskab for malkegeder, der blev stiftet i 2020 af Dirk-Jan van Horssen og Jehan Ettema.

Det skriver GIC i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- VikingDanmark er en drømmepartner for GIC, da en af vore visioner er udvikling af et totalindeks i lighed med NTM blot for malkegeder, siger Jehan, som i dag er direktør i GIC.

- Det er fantastisk for os at inddrage VikingDanmarks erfaringer med arbejdet omkring et balanceret avlsmål som NTM, men også Vikings erfaring med tæt samarbejde med landmænd og rådgivning på et højt fagligt niveau. Vi har mange ambitioner til fælles, fortsætter Jehan.

Udover at GIC har ladet sig inspirere af VikingDanmark, forsøger GIC også at bruge stærke elementer fra svineavl. Der arbejdes i dag med en udvalgt gruppe af kernebesætninger, der er placeret udenfor Danmark. I disse besætninger afprøves den bedste genetik fra GIC' eget avlsprogram. I kernen fremstilles næste generationen af bukke, og yderligere har besætningerne også mulighed for at opformere dyr til andre besætninger.

For VikingDanmark handler medejerskabet i høj grad om synergier på flere områder:

- Vi synes det er spændende at bistå GIC i deres mission, men vi regner også med, at vi kan lade os inspirere af deres måde at arbejde med kernebesætninger og opformering af dyr, siger Hans Peter Bay, direktør i VikingDanmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ingen interesse i produktion af gedemælk i Danmark, men bestyrelsen i VikingDanmark har valgt at arbejde sammen med GIC, for at blive klogere på den rolle, gedemælk spiller i verden. Det handler om at udvide horisonten og lade sig udfordre, fortsætter Hans Peter.

­­VikingDanmark ser det som en investering i endnu et forretningsområde, der både på kort og lang sigt skal bidrage til danske kvægbrugeres økonomi.