Belgisk test dokumenterer, at malkning med impulseAir pattegummi er mere skånsom ved køernes patter

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kvægbrugerne i den belgiske region Flandern viser stor interesse for det hovedventilerede, trekantede impulseAir pattegummi.

450 mælkeproducenter i regionen, svarende til ni procent af alle regionens mælkeproducenter, anvender således impulseAir pattegummier. Det fortæller Koen Lommelen fra rådgivningsafdelingen hos den belgiske mejeriforening MCC.

MCC har desuden gennemført en videnskabelig test af pattegummiet, der her i landet markedsføres af Compex-Gruppen.

- Vi hørte om en del positive praktiske erfaringer med dette pattegummi. For at skaffe dokumenteret viden besluttede vi derfor at iværksætte en detaljeret test af impulseAir pattegummiet i 20 besætninger, forklarer Koen Lommelen.

Faldende celletal

Resultaterne af testen viser, at både tankcelletal og den procentvise andel af køer med forhøjede celletal i forbindelse med ydelseskontrol faldt, efter at de hovedventilerede trekantede pattegummier var taget i brug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 12 af de 20 besætninger blev der desuden registreret færre tilfælde af yverbetændelse, mens forekomsten af yverbetændelse forblev uændret i de resterende otte besætninger.

Andelen af hårde pattespidser blev desuden reduceret fra 31 til syv procent. Og andelen af glatte pattespidser steg fra 69 til 93 procent. Ligeledes blev antallet af udkrængede pattekanaler væsentligt reduceret. Alt i alt tyder det derfor på en mere skånsom malkning, end køerne havde været vant til tidligere, hvor der blev brugt et rundt pattegummi.