Lyt til artiklen:

Manglende sommervejr bremser priserne

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Temperaturerne på tværs af Europa er stadig langt fra sommervejr, og det manglende salg af kød til grillen sætter sig i efterspørgslen bredt.

Derfor er udbuddet af slagteklare grise stigende i flere lande.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Markedet afventer nye impulser, og det har over de seneste uger fået en del slagterier på tværs af Europa til at holde igen med slagtningerne, skriver Danish Crown i sin notering.

Det udløste i går en korrektion af noteringen i Tyskland, hvilket ikke er unormalt på ryggen af en kraftig stigning, men det ændrer ikke vores tilgang til markedet.

- Vi har en stabil efterspørgsel og en god dialog med kunderne frem mod sommeren, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown. Der er en god efterspørgsel på bacon, kamme og brystflæsk sælges til stigende priser. Forender, nakker, bove og mørbrad afsættes jævnt, mens priserne på skinker er under pres.

- Der er ingen tvivl om, at der er lidt uro i markedet lige nu i Europa. På den ene side skal priserne op, for at skabe balance mellem indtægter og udgifter hos producenterne af grise. På den anden side er en god efterspørgsel hele forudsætningen for at kunne løfte priserne. Vi har en god efterspørgsel fra markederne udenfor Europa, og vi har en bredere afsætning end alle vores kolleger, så vi tror fortsat på en stærk efterspørgsel hen over sommeren, siger Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa er der fortsat en stabil efterspørgsel fra Japan, Australien og USA, mens de Kinesiske indkøbere fortsat er tilbageholdende.