Lyt til artiklen:

Styrelse ophæver krav: Høns må lukkes ud fra onsdag

00:00
Hastighed: ???x
01:13

Abonnementsartikel

Onsdag ophæver Fødevarestyrelsen kravet om, at at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være lukket inde eller under tag.

Fødevarestyrelsen har vurderet, at risikoen for fugleinfluenza er så lav, at styrelsen ophæver krav om at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være lukket inde eller under tag.

Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed afsluttes den seks måneder lange periode, hvor fjerkræ fra økologiske besætninger og frilandsbesætninger har været spærret inde for at undgå, at dyrene bliver smittet med den smitsomme fugleinfluenza af typen H5N1. Også hobbyhøns må igen komme ud i haven.

Man skal dog fortsat afholde sig fra at fodre fuglene i det fri, da det kan tiltrække vilde fugle, der kan bære smitte med sig.

Fødevarestyrelsen ophæver reglerne om indelukning, overdækning og forbud mod udstillinger, fordi Dansk Veterinær Konsortium har vurderet, at risikoen for fugleinfluenzasmitte fra bl.a. vilde fugle til fjerkræ i fangenskab nu igen er lav.

Der har således ikke været smitte i fjerkræbesætninger siden 29. marts, og forekomsten af døde vilde fugle med fugleinfluenza, er lav, både i Danmark og resten af i Europa, skriver styrelsen, der stadig overvåger situationen.