Lyt til artiklen:

50 landmænd skal på klimaskolebænken

00:00
Hastighed: ???x
02:47

Den 5. maj er der klima på skoleskemaet i Aulum. Her inviterer Seges Innovation, Forenet Kredit og Nykredit sammen med rådgivningsvirksomheden Sagro de midt- og vestjyske landmænd til klimadag, hvor de kan blive klogere på klimadagsordenen og lære at sænke deres klimaaftryk med det nye klimaværktøj ESGreen Tool.

Det skriver Seges i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere end 50 landmænd har allerede tilmeldt sig klimadagen, der finder sted i Aulum Fritidscenter fra kl. 16-21. En af oplægsholderne er mælkeproducent Anders Nørgård fra Nørgaard Agro ved Holstebro, som på dagen fortæller om sin motivation for at arbejde med klima og bæredygtighed.

- Det er en dagsorden, der rykker sig helt vildt hurtigt, og som mange heldigvis har taget til sig og arbejder med i det daglige. Og det gør jeg også. Jeg synes, det er fantastisk, at branchen har flyttet sig i denne retning. Når forbrugerne flytter sig så markant, skal vi selvfølgelig flytte med, siger Anders Nørgaard.

Han ser frem til at møde sine landmandskolleger på klimadagen i Aulum, hvor han bl.a. vil fortælle om sin egen motivation for arbejdet med klima og bæredygtighed.

- Som landmænd skal vi konstant udvikle os, dygtiggøre os og tage de nye værktøjer til os - f.eks. klimaværktøjet ESGreen Tool. Jeg forsøger altid selv at blive klogere på mit erhverv, og det er klimadagen bestemt en god mulighed for at blive, siger Anders Nørgaard.

Også fra Forenet Kredits side er der store forventninger til klimadagen og det nye klimaværktøj ESGreen Tool, der blev lanceret til danske landmænd i marts.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Forenet Kredit har vi valgt at medfinansiere ESGreen Tool og det tilhørende uddannelsesforløb, så alle landmænd i Danmark kan få mulighed for at arbejde databaseret og systematisk med en grøn omstilling af den enkelte bedrift. Vi tror på, at det vil føre til et både mere miljøvenligt og konkurrencedygtigt landbrug, og bidrage til Danmarks mål om at reducere udledningen af CO2. Og vi håber, at landmændene taget godt imod det nye tilbud, siger vicedirektør Karsten Beltoft fra Forenet Kredit.

Blandt de øvrige oplægsholdere på klimadagen i Aulum er bl.a. landbrugsdirektør Torben Lauridsen fra Nykredit, forretningschef Margit Skovbjerg Berner fra Seges Innovation og afdelingsleder Lisbeth Tønning fra Sagro. Bag den midtjyske klimadag og klimaværktøjet ESGreen Tool står Seges Innovation, Forenet Kredit og Nykredit.

Klimadagen i Aulum finder sted den 5. maj kl. 16-21 på Aulum Fritidscenter, Markedspladsen 10, 7490 Aulum. Det er stadig muligt at deltage i arrangementet, der er gratis.