Lyt til artiklen:

Ny sygdomsliste i høring: Giver anmeldepligt ved mistanke om PRRS

00:00
Hastighed: ???x
01:09

Abonnementsartikel

En ny listebekendtgørelse, der forventes at træde i kraft i slutningen af maj, medfører, at dyrlæger skal anmelde eventuelle mistanker om PRRS i besætninger til Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen meddeler, at der er sendt en ny listebekendtgørelse - bekendtgørelse om lister over overførbare dyresygdomme og anmeldepligt samt bekæmpelse af disse - i høring. Styrelsen oplever samtidig, at der er interesse omkring fremtidig håndtering af PRRS, da sygdommen med ikrafttræden af den nye listebekendtgørelse bliver en liste 1 sygdom.

Listebekendtgørelsen forventes ifølge Fødevarestyrelsen at træde i kraft i slutningen af maj måned. Når listebekendtgørelsen træder i kraft, vil der på samme tid træde en ny PRRS-bekendtgørelse i kraft.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Af denne fremgår det, at hvis en besætningsejer får mistanke om PRRS, skal ejeren tilkalde sin dyrlæge. Dyrlægen skal derefter besøge besætningen og foretage en vurdering af symptomerne blandt grisene. Kan mistanken ikke afkræftes, skal der hurtigst muligt udtages prøver og dyrlægen skal straks anmelde mistanken til Fødevarestyrelsen.