sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Hvad er Arbejdsmiljøpuljen, og hvordan benytter man den

00:00
Hastighed: ???x
02:59

Abonnementsartikel

Det kan altid svare sig at gå op i dine ansattes trivsel, og det hjælper Arbejdstilsynet med, da de administrerer Arbejdsmiljøpuljen. De bistår nemlig med en økonomisk pulje på 100 mio. kr. årligt i 2022 og 2023 til optimering af arbejdsmiljø på de danske arbejdsplads. De stræber efter, at virksomheder forebygger nedslidning i både fysisk og psykisk forstand

Arbejdsmiljøpuljen kan søges af både private virksomheder med et antal af ansatte op til 50 personer og offentlige virksomheder på op til 100 ansatte. Bidraget skal benyttes i forbindelse med arbejdsmiljø og en professionel optimering heraf. Derfor er det også et krav, at at den rådgivende enhed består i en autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Og hvor finder I lige en autoriseret arbejdsmiljørådgiver, som kan hjælpe med arbejdsmiljøpuljen? Vi kan anbefale at kontakte Joblife, som i mange år har arbejdet med netop arbejdsmiljø og optimering heraf.

Joblife rådgiver i alt inden for både psykiske såvel som fysiske rammer og optimeringer. Arbejdsmiljøpuljen dækker disse rådgivende timer samt eksekveringen. Arbejdstilsynet giver et tilskud på 80% på projekter op til 500.000 kr.

Man benytter den ved at få en professionel og autoriseret arbejdsmiljørådgiver til at udvikle strategier for optimering, og hvordan en virksomhed skal implementere denne.

Hvad kan Joblife hjælpe med?

Da Joblife er rådgivende enhed og organisation, som netop har et hav af arbejdsmiljørådgiverer, kan du hjælpe med at kortlægge, hvorpå jeres virksomhed har brug for optimeringer. Det kan strække sig i alt fra manglende aktiviteter som øger trivsel, men det kan også være undersøgelse af kemiske påvirkninger i arbejdslivet.

Det er netop formålet med Arbejdsmiljøpuljen at få rådgivning til dette, og derfor er et samarbejde med Joblife essentielt og givende. Joblife kan også hjælpe med ansøgningen af puljen, og vejlede dig gennem processen.

Arbejdsmiljøpuljen kan også benyttes til efteruddannelse til din ledelse, så de står endnu bedre, hvad angår personale pleje og god ledelse. Det kan ligeledes også være hensigtsmæssigt at undersøge sikkerhedskulturen på arbejdspladsen, maskinsikkerhed og andre fysiske rammer.

Flere arbejdspladser lider af at et højt antal af ansatte er stresset eller har manglende trivsel og motivation for arbejde. Det kan Joblife hjælpe med at komme til livs. De er eksperter i både APV undersøgelser og øvrige kortlægninger, chikane på arbejdspladser, psykisk nedslidning og stress.

Arbejdsmiljøpuljen er ment som bidrag til netop optimeringen af disse områder. De kan foretage rådgivning men også hjælpe med aktiviteter, initiativer og indsatser som forebygger disse ting. Vi anbefaler derfor klart, at jeres virksomhed ansøger om puljen, så I kan søsætte en masse gode aktiviteter som kan forebygge nedslidning i fysisk og psykisk forstand. Joblife kan hjælpe jer med at søge præcis det, I mangler, og tilpasser tilskuddet alt efter hvad I har behov for.