Lyt til artiklen:

Undgå sommerstress i soholdet

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Abonnementsartikel

Seges Innovation har fokus på at formidle viden om, hvordan griseproducenterne hæver overlevelsen blandt søer i de varme måneder af året.

De seneste år ses en tendens i en højere dødelighed i sommermånederne ifølge tal fra Daka. Derfor sætter Seges Innovation fokus på de tiltag, der kan hæve overlevelsen i sommerperioden i et webinar den 27. april.

Sommerperioden er nogle af de måneder, hvor der ifølge tal fra Daka ses en lavere overlevelse hos søerne i forhold til andre måneder, skriver Seges Innovation i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Tina Birk Jensen, projektleder i SoLiv og chefkonsulent i Seges Innovation, er der en række ting, der kan gøres for at skabe de bedste forudsætninger for søerne i den varme periode af året.

- I en årrække har vi set, at det især er i sommermånederne, at der sker pludselige dødsfald i soholdet. Det er derfor vigtigt at have ekstra fokus på en række forebyggende tiltag - heriblandt at sikre ordentlig ventilation, overbrusning i drægtighedsstalden, samt at planerne for sommeren er lagt, inden medarbejderne holder ferie, lyder det fra Tina Birk Jensen.

Den 27. april kl. 12-13 afholder Seges Innovation SoLiv-webinar, hvor en række eksperter fra Seges Innovation, Københavns Universitet og VKST kommer ind på de vigtigste elementer, man skal have fokus på i soholdet om sommeren.

Webinaret vil ruste griseproducent til at gå sommeren i møde, hvor overlevelsen i drægtigheds- og farestalden sikres.