Lyt til artiklen:

DLG holder fast i afregningsmodel

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Høsten er få måneder væk, og derfor præsenterer DLG i dag dette års høstbetingelser, som viderefører mange af de elementer, som blev indført i den nye afregningsmodel i forbindelse med høsten i 2021, skriver DLG i en pressemeddelelse.

- Sidste år gav vi høstbetingelserne et servicetjek, hvor vi præsenterede vores ejere og kunder for en mere transparent afregningsmodel end tidligere. Det har landbruget taget godt imod, og derfor har vi også valgt at fortsætte med den model til dette års høst. Det mener vi, sikrer en mere fair høst for alle, siger Camilla Blicher Simonsen, vicekoncerndirektør for Salg og Kunderelation i DLG.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henover 2022 har priserne på energi været stødt stigende grundet Ruslands invasion af Ukraine. Derfor er det ikke muligt for DLG på nuværende tidspunkt at fastsætte prisen for tørring af afgrøder, der ligger tre til fire måneder ude i fremtiden. Tørringstaksterne vil dog blive fastsat inden høsten.

Skal afspejle energimarkedet

- Vi skal både for kundernes og DLG´s bedste sikre af tørringstaksterne afspejler energimarkedet så præcist som muligt. Der er i øjeblikket stor usikkerhed i energi- råvaremarkedet, og derfor mener vi, at det er i alles interesse at fastsætte tørringstaksterne, når vi kommer tættere på høsten, siger Camilla Blicher Simonsen.

Som det første andelsselskab herhjemme begyndte DLG i 2016 at præmiere foderhvede og foderbyg med højt proteinindhold - og i år er ingen undtagelse.

- Vi giver et incitament til at producere korn med særligt højt proteinindhold, og det er godt for både klimaet, miljøet og økonomien, siger Camilla Blicher Simonsen.