Lyt til artiklen:

Ny pick-up rive fra Pöttinger

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Græs-specialisten Pöttinger har tilføjet endnu et nyt produkt til deres i forvejen store græs-program: Den nye Mergento VT 9220 pick-up rive. Med arbejdsbredde på 9,2 meter ved center-skår, og 8,7 ved side-skår, er den designet til lucerne, kkløver og en bred vifte af afgrøder, fortæller Pöttinger i en pressemeddelelse.

Den nye pick-up rive vil være tilgængelig fra 1. august 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvert strå tæller

Mergento opsamler græsset med pick-up, imens at skidt og sten forbliver på jorden. Uden yderligere kontakt med jorden, transporterer tværgående bånd græsset til skåret.

Især ved tørre afgrøder, minimerer Pöttingers pick-up rive udbyttetabet, ved ikke at slæbe afgrøden henover jorden som ved traditionel rivning. Pöttinger fortæller at det resulterer i mere energi, højere proteinindhold og lavere askeindhold i græsafgrøden.

Optimeret afgrøde-flow

Hjertet i Mergento er transportbåndet. Det perfekt koordinerede system sikrer et konstant flow af afgrøder, og giver perfekt formede skår selv ved korte afgrøder.

Den seks-rækkede pick-up sikrer maksimal opsamling med minimal forurening af afgrøden, og samler skånsomt afgrøden op og afleverer på transportbåndet.

Kamhjulet sørger for at pick-up fjedrene udtrækker sig lige før transportbåndet, og afleveringen sker 120 mm over båndet, hvilket sikrer at afgrøden falder ned på båndet, i stedet for at blive skubbet over.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mergento slår transportbåndene fra ved løft i forageret, og starter igen ved sænkning. Det sikrer at hvert skår starter og slutter pænt, og sparer tid i forageret fordi man ikke skal vente på at båndet tømmes.

Let betjening

Bevægelsesretningen og positionen på båndene kan let betjenes fra traktorens kabine. Afhængigt af markens form, afgrødemængden og den efterfølgende opsamlingsmaskine, kan Mergento VT 9220 lave centerskår, skår til højre eller venstre, to enkle skår, flytte indefra og ud, eller endda opsamle i kort tid.

rich-media-3
Pöttinger Mergento VT 9220. Pressefoto: Pöttinger.