Lyt til artiklen:

Landmænd skal på klimaskolebænken

00:00
Hastighed: ???x
02:37

I morgen den 20. april er der klima på skoleskemaet på Metalskolen Jørlunde i Slangerup. Her inviterer videncentret SEGES Innovation, Forenet Kredit og Nykredit i samarbejde med Agrovi sjællandske landmænd til en storstilet klimadag, hvor de kan blive klogere på klimadagsordenen og lære at sænke deres klimaaftryk med landbrugets nye klimaværktøj ESGreen Tool.

30 deltagere er allerede tilmeldt den sjællandske klimadag. En af oplægsholderne er mælkeproducent Kaare Larsen fra Brunbjerggaard ved Gilleleje, som på dagen fortæller om sin motivation for at arbejde med klima og bæredygtighed, skriver Seges i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal gå forrest i den grønne omstilling
"Som landmænd skal vi gå forrest og vise, at vi vil den grønne omstilling. Vi skal selv drive udviklingen ved at skubbe på og dygtiggøre os hele tiden. Ellers mister vi kontrollen og ender med at blive drevet frem af samfundet og beslutningstagerne, siger landmand Kaare Larsen.

Han ser frem til at møde sine landmandskolleger på den sjællandske klimadag, hvor han bl.a. vil fortælle om sine erfaringer med at mindske CO2-udledningen fra sin bedrift.

- På klimadagen får landmændene viden om, hvilke muligheder der er for at reducere klimaaftrykket, og hvad der virker bedst. Jeg ser frem til at fortælle om mine egne erfaringer og forhåbentlig inspirere andre nordsjællandske landmænd til at flytte deres bedrifter i en mere bæredygtig retning, siger Kaare Larsen.

Miljøvenligt og konkurrencedygtigt landbrug

Også fra Forenet Kredits side er der store forventninger til den sjællandske klimadag og det nye klimaværktøj ESGreen Tool, der blev lanceret til danske landmænd i marts.

- I Forenet Kredit har vi valgt at medfinansiere ESGreen Tool og det tilhørende uddannelsesforløb, så alle landmænd i Danmark kan få mulighed for at arbejde databaseret og systematisk med en grøn omstilling af den enkelte bedrift. Vi tror på, at det vil føre til et både mere miljøvenligt og konkurrencedygtigt landbrug, og bidrage til Danmarks mål om at reducere udledningen af CO2. Og vi håber, at landmændene taget godt imod det nye tilbud, siger vicedirektør Karsten Beltoft fra Forenet Kredit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt de øvrige oplægsholdere på klimadagen i Slangerup er landbrugsdirektør Poul Erik Jørgensen fra Nykredit, klimachef Hans Roust Thysen fra SEGES Innovation og direktør for Agrovi Niels Peter Ravnsborg. Bag den sjællandske klimadag og klimaværktøjet ESGreen Tool står SEGES Innovation, Forenet Kredit og Nykredit.

Klimadagen i Slangerup finder sted hos Metalskolen Jørlunde i Slangerup.