Lyt til artiklen:

Svinenoteringen er igen uændret: Spænding om prisen efter påsken

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Abonnementsartikel

Svinenoteringen er uændret, men kommerciel direktør siger, der er spænding om udviklingen efter påsken.

Svinenoteringen er uændret og ligger til uge 16 på 10,50.

Danish Crown skriver i sin markedsberetning, at markedet bærer præg af, at det er påske. For både detailhandlen, foodservice og forædlingsindustrien gælder det, at de allerede for et par uge siden har disponeret til påskeperioden.

- Denne uge er relativt stille, fordi mange benytter mulighed til at tage nogle ekstra feriedage i forbindelse med påsken. Mange aktører i forædlingsindustrien kører på lavt blus eller har helt lukket ned, og det kan mærkes på aktiviteten. Samtidig stiger udbuddet af slagteklare grise på grund af de manglende slagtedage i påsken, og det kan ses på prisudviklingen, fortæller Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Priserne på skinker er stabiliseret efter at have sat sig de seneste uger. Bove, nakker, kamme og brystflæsk sælges til stabile priser, og sideløbende er der en god, jævn efterspørgsel på bacon til det britiske marked.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er stor spænding om udviklingen i markedet efter påske. Udbuddet af slagteklare grise i Europa vil få stor betydning for prisudviklingen. Det er et faktum, at antallet af grise i Tyskland og Polen er faldet betragteligt. Lige nu er der også rygter i markedet om stagnation eller ligefrem en tilbagegang i slagtningerne i Spanien. Hvis det er rigtigt, så kan det få stor betydning for priserne i Europa, siger Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa er der en stabil efterspørgsel fra Japan, mens aktiviteten i Kina fortsat er lav.